Publicades les Actes del Simposi Internacional: La literatura en pantalla: textos, lectors i pràctiques docents

 
La literatura digital està introduint transformacions significatives en la producció dirigida als infants i als joves. Unes transformacions que la comunitat educativa no pot ignorar, perquè afecten els usos lectors i plantegen reptes específics a la formació literària. En el marc d’un fenomen creixent, el grup de recerca GRETEL s’ha dedicat a explorar els mecanismes constructius d’aquesta literatura i la recepció de les obres per part dels lectors infantils i juvenils, així com les actuacions didàctiques que se’n deriven, en els espais d’intersecció de les TIC i l’educació literària.

El panorama i les característiques d’aquests productes, les possibilitats lectores que ofereixen, el lector model que apunten, les respostes concretes dels infants i dels joves a la ficció digital, les pràctiques familiars i escolars en què reverteixen i l’impacte d’aquesta nova realitat a les aules, en termes de programació docent i de planificació didàctica, constitueixen qüestions nuclears d’un tema situat al cor mateix d’un camp d’investigació emergent: la lectura en pantalla.

Els dies 3 i 4 d’octubre de 2014 se celebrà a Barcelona el Simposi Internacional: La literatura en pantalla: textos, lectors i pràctiques docents, les actes del qual han estat publicades. Us en recomanem la seva lectura, on diferents especialistes i mestres ens expliquem com introduir i treballar la lectura en pantalla a l’aula.

|Descarregueu les actes del simposi|

El grup GRETEL manté una secció amb recomanats de literatura infantil i juvenil digital amb selecció d’obres de qualitat disponibles actualment en el mercat electrònic.

La revista Faristol, en el número 79 de setembre de 2014 publicà l’article Literatura infantil digital 0-6. Present i futur, on les autores Cristina Correro i Neus Real (membres de GRETEL), se centraven en la franja de 0 a 6 anys, per a explicar les característiques de la literatura infantil digital i s’hi feia una recomanació d’aplicacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>