El racó de l’epèrgam

Informacions sobre l’aplicació informàtica per a la gestió de les biblioteques escolars. Elaboració de teixells i instruccions. Formació per a AMPA de la demarcació del Servei Educatiu.

83 comentaris

 1. Ricard

  Pel que dieu hi ha un programa per editar els teixells a partir de l’epergam. Clico a l’enllaç i em surt la pàgina d’inici. Des dón em puc descarregar el programa?
  Moltíssimes gràcies.
  Ricard

  1. Redacció Autor de l'article

   Benvolgut Ricard,

   Ja hem actualitzat l’enllaç relatiu a l’Edició de teixells amb Epergam. Pots accedir-hi en el context de l’article de referència, o bé clicant aquí mateix.

   Dispensa les molèsties i salutacions cordials.

 2. Berta

  Bon dia,
  Tinc un problema quan intento descarregar el programa. Surt un rètol que diu que hem de pagar una llicència, i quan clico a l’enllaç que heu penjat surt que no reconeix el format.Com ho puc fer?
  Moltes gràcies
  Berta

 3. Berta

  Bon dia,
  Tinc problemes per descarregar el programa i quan intento enviar un correu per comunicar-ho em surt que aquest problema ja s’havia comunicat abans. Com ho puc resoldre?
  Moltes gràcies
  Berta

 4. Josep Ma Partegàs

  Veig que les biblioteques puntedu de la segona tanda tenen unes guies de lectura. De fet em sembla que són totes iguals. He provat de fer guies de lectura amb l’epèrgam (de la primera tanda) i no em funciona. De fet volia proposar els mestres que es registressin i les fessin ells mateixos, però si no va, és clar, no cal.

  1. Redacció Autor de l'article

   Benvolgut Josep M.
   Avui a l’hora que has escrit el comentari el e-pèrgam no estava operatiu. Tanmateix, en condicions normals s’ha de poder portar a terme l’edició de guies de lectura.

   Atès que disposem del teu correu-e, si el problema persisteix, comenta’ns-ho, sisplau, i ens posarem directament en contacte amb tu procurant incidir en aquelles disfuncions que hagis detectat i que si disposen d’alguna solució que nosaltres coneguem et farem saber.

 5. Montse

  Hola!
  Estic catalogant per primera vegada amb l’e-pergam i dubto en com enganxar els teixells en el llom dels llibres:
  – De baix a dalt?
  – D’esquerra a dreta?
  – És indiferent?
  Espero la vostra ajuda.
  Salutacions,
  Montse

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola, Montse,

   Els teixells s’enganxen a la part inferior del llom del llibre i que el sentit de la lectura sigui de baix cap a dalt. Ara bé, determinades biblioteques el situen a la part inferior del llibre en sentit horitzontal, fet que provoca que de ser un llibre relativament prim no es visualitzi de forma completa el teixell.

   Totes dues opcions són vàlides si bé nosaltres ens inclinem per la primera proposta.

   Salutacions i gràcies pel teu interès.
   Servei Educatiu Baix Llobregat-6

 6. montse

  Hola de nou!
  Primer de tot gràcies per la resposta i en segon lloc, voldria saber:
  – Quan importo dades d’altres biblioteques en l’apartat ctques apareix el signe “:” abans de “il”. És necessari?
  – Cal traduir del castellà al català els resums dels llibres en castellà?

  Gràcies, per endavant,
  Montse

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola Montse.

   Pel que fa a la primera qüestió, cal dir que la presència dels dos punts (:) abans de “il”, és conseqüència de la importació de les fitxes des del catàleg de la Diputació (el de la lupa sola). Per tant, diem que no és incorrecte i no hi fa res.
   Pel que fa la segona diguem que es recomana que els resums siguin en una mateixa llengua, car en el procés de consulta avançada en fer una cerca pel camp resum, si uns llibres són en català i altres en castellà, aquesta serà incompleta. Tot i que, això és una decisió que tu com a responsable de la BE has de prendre. Cal dir però que el resum no és un camp obligatori de compleció

   En aquesta adreça hi trobaràs una informació bàsica sobre el camp resum: http://www.xtec.net/epergam/orientacions/resum.htm

   Salutacions
   Servei Educatiu Baix Llobregat-6

 7. montse

  Hola! Estic introduint un document de responsabilitat compartida (més de tres autors) i voldria introduir juntament amb el “cognom, nom” i la funció del primer autor [trad]: [et.al].He consultat l’ajuda però no he sabut trobar una resposta. Com es podria fer?

  Gràcies,
  Montse

  1. Redacció Autor de l'article

   Benvolguda Montse,
   En aquest cas la resposta més ràpida a la teva pregunta la pots trobar prement en aquest vincle:

   http://ves.cat/antw

   Es tracta del capítol 3 dels apunts del curs telemàtic: “Biblioteca escolar I: concepte, organització i dinamització”.

   Moltes gràcies per seguir reporteducacio i tant de bo que et vagi bé la proposta que t’hem suggerit. Si et resta cap dubte ja saps on localitzar-nos 🙂

   Salutacions cordials.

 8. Montse

  Bones!
  Aquesta vegada m’adreço a vosaltres per a què m’indiqueu on puc trobar informació de com entrar les publicacions periòdiques a l’epèrgam. D’altra banda també em podríeu aconsellar respecte a l’assignació CDU, que correspondria als diccionaris.Consultant el material he comprovat que hauria de prendre com exemple la meva biblioteca local, però aquest pertany a la xarxa de la Generalitat i el desplegable de CDU del epergam et limita molt pel que fa al grup 8. Podria classificar-los amb el grup 4? Poso un exemple per explicar-me millor:
  Dic. de la llengua catalana Alberti:804.99-3 Alb >433(03) Alb (jo)
  O hauria de de seguir amb el grup 8 o 0 com fan altres biblios?
  Gràcies per endavant,
  Montse

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola Montse, anem per parts:
   Sobre la catalogació de publicacions periòdiques amb l’epèrgam, t’aconsellaríem que ho aparquessis, de moment. Sabem que s’està treballant amb un nou programari de catalogació que faci les coses més fàcils. Això suposaria que les escoles i instituts haurien de traspassar el seu catàleg de l’epèrgam al no programari. En aquest traspàs sembla ser que s’intentarà que no es perdin els documents catalogats i perquè aquesta pèrdua no es produeixi tots els documents han de tenir l’ISBN, com que les publicacions periòdiques no el tenen, molt possiblement en el tràspas es perdi informació.
   Pel que fa ala segona consulta, si la biblioteca pública de la teva localitat cataloga la llengua i la literatura amb el 8, tu ho hauries de fer. És el que aconsellen les persones expertes. Als materials de formació i a la CDU penjada, efectivament, es fa més referència a la catalogació amb el 4. Sobre la catalogació amb el 8 hi ha un llibre molt interessant que caldria que tinguessis en compte: la Clasificación Decimal Universal (CDU) Abreviada, editada per AENOR (Asociación Española de Normalización y Certificación) el 2001. Et posem també aquest enllaç La Clasificación Universal en los currículos escolares per si et pot servir.

 9. Montse

  Bona tarda!
  En primer lloc gràcies per la vostra ajuda de nou. Aquesta vegada tinc un problema amb l’edició dels teixells. A mesura que vaig catalogant,edito els teixells en diverses tongades, ja que compto amb un equip de petits ajudants cada setmana, però aquest cop m’ha estat impossible exportar l’arxiu catàleg. Podria ser pel pes, hi han uns 700 exemplars catalogats?
  Gràcies,
  Montse

  1. Redacció Autor de l'article

   Montse sembla ser que hi havia problemes en l’exportació del “Catàleg”, tanmateix les persones que s’encarreguen ja estaven al cas.

 10. Oriol

  Hola, buscava el programa Pèrgam no l’Epèrgam i he arribat fins aquí. Si per qualsevol motiu trobeu l’enllaç per poderme’l descarregar m’aviseu si us plau. És per una biblioteca d’un centre excursionista. A l’Xtec me’l vaig baixar però no em va anar bé (ja en fa de temps) però quan ara intento tornar-hi a entrar no em deixa.

  Gràcies per tot

  Oriol

 11. Teresa Alcántara Sabatés

  Hola!
  a la nostra escola estem inntentant poar al da el regisrededouments i hm fet leseqtiqetes amb el programa d’edció de teixells però tenim un dubte: ara, quan registrem més documents i volem fer més etiquetes ens tornen a sortir totes les dels documents ja registrats. Com s’ha de fer per obtenir només les etiquetes dels documets queintroduim darrerament?
  Teresa

 12. Teresa Alcántara

  Hola!
  Gràcies per l’aclariment.M’estic barallant amb el manual però crec que ho aconseguiré.
  Teresa

 13. Montse

  Hola!
  Estic pensant en la possibilitat d’entrar recursos electrònics, com pàgines web, webquests, blogs… Ho considereu apropiat, hi ha prevista alguna nova aplicació per aquest tipus de formats?

  Gràcies,
  Montse

  1. Redacció Autor de l'article

   Benvolguda,

   Per a recursos digitals com els que anomenes: portals, blocs, webquest; etc. et recomanem que facis servir alguna aplicació en línia de marcadors socials, com ara: diigo, del.icio.us, etc. Aquests tipus d’aplicacions (cal fer-ne un registre previ i disposen de versió de franc) permeten introduir un recurs digital, descriure’n el seu contingut, assignar-hi etiquestes (descriptors temàtics o tags) i afegir-hi comentaris. Així mateix permeten comentaris externs, la creació de grups d’usuariat afí (mestres, professors, educadors…) i compartir-ho en xarxes socials.

   A reporteducacio, a l’apartat biblioteca de webs hi tens un exemple pràctic d’això elaborat amb l’aplicació Diigo. Ho pots comprovar en aquest enllaç: http://www.diigo.com/user/reporteducacio

   Gràcies per seguir reporteducacio i salutacions cordials.

 14. Montse

  Hola!
  Hi ha alguna manera d’editar les llistes d’encapçalaments de matèria, que he utilitzat alhora de catalogar?
  Per fer la cerca per paraula clau, he d’introduir les paraules clau en el títol o hi ha alguna altra manera, i no l’he sabuda veure en el document d’ajuda?
  Fins aviat,

  Montse

 15. Minerva

  Hola, bona tarda!
  Estic imprimint les etiquetes amb el programa d’edició de teixells i tinc un dubte.
  Si d’un mateix llibre tinc més d’un exemplar, es possible que el programa crei les etiquetes necessàries. Es que només em surt 1 i he comprovat que en el excel d’exemplar surten bé la quantitat de llibres que tenim.

  Moltes gràcies,
  MInerva.

  1. Redacció Autor de l'article

   Només se n’imprimeix una. Hauries de fer-ho via full de càlcul, reproduint aquell ítem del què t’interessi tenir-ne més d’una còpia de l’etiqueta.

 16. Minerva

  Hola!
  Estic fent servir el programa per editar els teixells i va de marevella, però m’ha sorgit un dubte només imprimir les primeres etiquetes. Resulta que hi ha llibres que tenim 2 exemplars i el programa només genera una etiqueta. En el catàleg està indicat el numero d’exemplars i en l’excel que crea pel programa també. És possible crear més d’una etiqueta del mateix llibre.

  Moltes gràcies,
  Minerva.

 17. maite

  Bon dia,
  Estic imprimint les etiquetes dels teixells dels documents. Com que encara tenim pocs documents… a l’hora d’imprimir me’ls fa per CDU i gasto un full d’etiquetes per 7 o 8 teixells. Sabeu de quina manera puc agrupar totes les CDU perquè em faci la impressió de totes les etiquetes seguides? Segur que faig alguna cosa malament…perquè dubto que el programa faci malbé tantes etiquetes. Gràcies!!!!

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola Maite.
   L’aplicatiu per fer els teixells no es res més que una base de dades Access que recupera d’internet les dades de l’epèrgam i la impressió no és res més que un informe que dóna sortida a 40 etiquetes. Per això t’aconsello que per a aprofitar-ho facis la impressió en tongades de 40.

   El fet que les etiquetes apareguin separades pels llibres de coneixement (els que la CDU comença per un número del 0 al 9) i els I, I1, I2 i I3, és degut a que les etiquetes del llom són diferents, concretament les dels quatre darrers duen un color característic.

   També tens l’opció de fer-ne 20 i després girar el full de les etiquetes.

   Atentament.

 18. Antònia Guijosa

  Tinc un dubte. Som un Institut amb Biblioteca PuntEdu amb un catàleg de més de 6.000 exemplars. Ara el Departament em demana unes dades per fer una Estadística de biblioteques escolars i em caldria saber el nombre d’exemplars prestats durant el curs 2009-10. No sé com trobar aquesta dada en l’Epèrgam.
  Mercès!

  1. Redacció Autor de l'article

   L’E-Pèrgam no disposa de cap aplicació estadística del préstec ni desa les dades de l’usuariat un cop han retornat el materiial. AIxò és una greu errada de programació que esperem que ho solucionin en un futur.
   L’única solució, ara per ara, és disposar, en paral·lel, d’un sistema de control autònom del préstec que ens permeti processar les dades.

 19. Albert

  Hola a tothom,

  Estic muntant la biblio de l’INS La Bisbal, i ara al setembre farem el curs telemàtic i tindrem accés al ePergam.

  Tinc alguns dubtes que agrairia m’aclarissiu:

  1)Carnet biblioteca: havíem plantejat fer un carnet amb codi de barres, però ho veiem complicat. Em podríeu donar la opinió?

  2)Préstec: si volem fer servir lector de codi de barres, i si no ho tinc mal entès, la solució seria: vincular l’alumne amb el registre que tindria el codi de barres. És correcte?

  Gràcies per l’ajuda i ànims a la tornada de vacances.

  Albert

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola Albert. Efectivament fer carnets amb l’epèrgam és una mica complicat, degut a la complicació que suposa que els alumnes tenen un codi. A mi se m’ocorre una opció que només la vaig provar a mitges: es tracta de fer una exportació dels usuaris a Excel i després a Access i després mitjançant algun programa que ho permeti passar el codi del alumne a codi de barres.
   Jo he provat la primera exportació a Access i després mitjançant els informes vaig fer un model de carnet per a una escola de primària. El tema del codi de barres no l’he tocat encara, però em consta que alguns Serveis Educatius han fet proves amb altres programes i els ha funcionat, però jo no ho controlo.

   Jordi

 20. Noelia

  Hola a tothom,
  A la biblioteca on treballo tenim instal·lat el sistema Pèrgam 1.1 i ens interessaria fer la migració a l’E-Pèrgam, però no som biblioteca escolar ni participem al projecte. Existeix la possibilitat d’instal·lar l’E-Pèrgam o és un programari restringit a les biblioteques escolars?
  Gràcies per endavant,

  1. Redacció Autor de l'article

   Noèlia, per tal de poder fer la migració del pèrgam 1.1 a l’epèrgam en primer lloc hi has de tenir accés. Per a tenir-hi accés és condició sine qua non haver realitzat un curs de formació telemàtica que ofereix el Programa de Biblioteques Escolars, precisament ara s’obert el termini d’inscripció i es clou el 22 de setembre. El curs al qual faig referència és obert tothom que hi estigui interessat: “BE1. La biblioteca escolar I: Concepte, organització i dinamització”. En aquest enllaç torbaràs el procediment per inscriure’t: La biblioteca escolar I: Concepte, organització i dinamització. Una darrera consideració, perquè la vostra escola tingui accés a l’epèrgam la inscripció s’ha de fer amb el PUC.
   Espero aquestes indicacions et serveixin.

 21. Jaume

  hola,

  el divendres a la tarda vaig detectar que tots els registres en préstec, havien desaparegut, no hi ha cap registre tan en situació de préstecs actuals ni els préstecs vençuts,
  amb podries dir que ha passat?
  com ho tenim que fer per recuperar el llistat de registres em préstec
  el curs passat vareu modificat el llistat de usuaris de la biblioteca i els préstecs no varen desapareix-ha

  ja ens diràs quelcom
  biblioteca institut Lluís de Peguera – Manresa

  salut
  Jaume

  1. Redacció Autor de l'article

   Benvolgut Jaume,

   Atès que el cas que planteges depassa els aspectes relacionats amb l’administració i gestió de l’e-pèrgam i que té a veure amb elements de la seva “arquitectura informàtica”, hem traslladat el teu dubte al Programa de Biblioteques Escolars (Dpmt. Ensenyament), els quals ja ens posaran en contacte amb tu per mirar de resoldre la qüestió que planteges.

   Salutacions i bona sort.

 22. Maria Arredondo

  Bon dia. Sóc bibliotecària titulada en una escola. Atès que aquest curs s’eliminarien els préstecs del curs anterior, vaig imprimir un llistat de préstecs per tal d’actualitzar-los ara. Efectivament s’han eliminat tots els préstecs i tot sembla correcte, però quan revises un número de registre que tenies prestat el curs passat al mòdul de catalogació, surt en estat “préstat”, tot i que no surt al llistat de “préstecs actuals”. El pitjor és que quan vols tornar a fer el préstec d’aquests documents al mòdul de préstec, ens trobem amb un error que no es dóna amb documents que el curs passat no estaven en préstec.

  No sé si aquesta consulta l’haig d’adreçar a vosaltres o no, però us agraeixo la vostra atenció per endevant.

  MARIA ARREDONDO

  1. Redacció Autor de l'article

   Maria, consultada la teva incidència, la gent que porta el tema de l’epèrgam m’ha donat aquesta resposta:

   “Tots els llibres marcats com no disponibles per culpa de préstecs no retornats del curs passat i que no es troben actualment prestats s’han desbloquejat per que es trobin com disponibles.”

   Per tant sembla que ja està resolta.

   Atentament

   Jordi

 23. Maria Arredondo

  Bon dia Jordi. Ho acabo de revisar i, tal com dius, ja està resolta la incidència.

  Moltes gràcies.

  MARIA ARREDONDO – bibliotecària

 24. Carme

  Hola comencem el nou curs i hem trobo amb la sorpresa que els 5500 llibres registrats el curs passat han desaparegut del epèrgam!. ¿Com puc recuperar les dades? Només ha quedat registrat el llistat d’alumnes i profes de l’institut.

 25. Carme

  Es van borrar tots els registres de la nostre biblioteca i no s’han pogut recuperar,com hem de començar de nou i tenim dubtes de que ens ho ha borrat una persona que sabia la contrasenya la volem canviar ¿hem podeu dir com es fa per canviar la contrasenya?

  1. Redacció Autor de l'article

   Carme. Primer hauries d’explicar com s’han pogut esborrar tots els registres. És pràcticament impossible que succeeixi una cosa així sense que la persona que ho hagi fet no se n’adonés. Ara bé anem per la solució. Et recomanaria que et posessis en contacte amb les persones que porten l’epèrgam (epergam@xtec.cat) i expliquessis el teu cas i, sobretot, els donessis el nom de l’escola i el codi de la biblioteca.

   Carme en principi no hauries de començar de nou, però sobretot et recomano que et posis en contacte amb les persones que porten l’epèrgam i segur que t’ho resoldran de la manera més efectiva possible.

   Per canvia la contrasenya es fa tal i com t’ha comentat l’Albert, com si anessis a activar de nou la teva biblioteca epèrgam.

 26. Albert

  Hola a tothom,

  Des de la biblioteca de l’INS La Bisbal estem actualment catalogant amb el pergam 1.1 fins que disposem de l’epergam. La pregunta és la següent: podem fer la migració des del pergam 1.1 a un altre programa tipus KOHA o PMB, o l’hem de fer sempre a l’epergam?

  Merci a tots,

  Albert
  Biblioteca INS La Bisbal

 27. olga

  Hola,
  Sóc la bibliotecària d’una Escola de Barcelona. Tenim instal·lat com a sistema de gestió de biblioteca el Pèrgam 1.1. Estaríem interessats en poder utlitzar l’ePèrgam. Em podrieu indicar quines gestions hem de realitzar per poder utilitzar aquest programari?
  Gràcies per la vostra atenció.
  Salutacions,
  Olga

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola, Olga,

   Aquestes gestions s’han de fet directament amb la coordinació de les biblioteques escolars del Departament d’Ensenyament. Et suggerim que et posis en contacte amb: epergam@xtec.cat

   Salutacions.

 28. Montse

  Hola!

  Avui al catalogar un llibre acompanyat per un CD he importat en primer lloc per a matèria : “Audiollibres”, des del catàleg de DIBA, però desprès m’ha entrat curiositat i he buscat aquest encapçalament a LEMAC i no l’he trobat. Algú em sabria dir el perquè d’aquesta discrepància?

  Salutacions,
  Montse

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola Montse. En principi no et sabria comentar el perquè de la no presència d'”audiollibres” a la LEMAC, però si que és present a altres llistes d’autoritat com el Catálogo de autoridades de la Biblioteca Nacional d’Espanya. Suposo que és per això que al catàleg de la Diputació hi ha més de 700 entrades catalogades amb la temàtica “Audiollibres”.

   Atentament

 29. Pere

  Voldria saber si és possible obtenir un llistat mensual o de final de curs amb tots els alumnes i tots els préstecs fets.
  Gràcies

 30. Carmen

  Hola!
  Començo ara a fer-me càrrec de la biblioteca escolar del meu centre i no sé quin número d’usuari i contrasenya té per poder treballar amb aquest programa. M’ho podriau enviar si us dono les dades del centre?
  CEIP EDUARD TODA I GÜELL, de Reus (TARRAGONA)

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola Carme

   La resposta a la teva consulta t’ha estat tramesa des del correu-e de la Consultoria epèrgam del Programa de Biblioteques Escolars del Departament d’Ensenyament (consultoriaepergam@xtec.cat)

   Atentament

 31. Inma

  Com puc recuperar usuari i contrasenya de l’aplicatiu epèrgam? Hi ha hagut canvi de professorat i ara ens trobem que no tenim accés. Gràcies.

 32. Isabel

  Hola,
  vuldria saber si es possible gestionar epergam amb un sistema de lector de codi de barres?

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola,

   Sí. D’entrada l’epergam disposa només de la possibilitat de gestionar amb codi de barres el camp ISBN.

 33. Susana

  Hola,
  He detectat un problema en el programa epèrgam del meu centre:

  Quan faig el préstec a un alumne en “gestió de préstec” es guarda correctament i a l’endemà ja no surt la relació de l’alumne amb el llibre que havia agafat. Però en canvi, el préstec de l’alumne surt en l’apartat préstecs actuals i préstecs vençuts quan ha finalitzat la data del préstec.

  El problema és que no puc fer pròrroga, per poder allargar el préstec he de fer retorn de préstec i tornar a fer el préstec.

  No m’havia passat mai. S’ha detectat aquest problema en cap centre més? Hi ha solució?

  Moltes gràcies!

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola Susana Sense més informació (nom del centre i correu-e del mateix) no puc comprovar realment el que et passa.

   Per a més informació i per a una millor resolució dels problemes hauries d’enviar els missatges amb la informació ben detallada a consultoriaepergam@xtec.cat

   Atentament

 34. EOI Cornellà

  Jo tenia entès que el número de registre es podia substituir per un codi de barres per tal de poder agilitzar el préstec. En un comentari anterior, he llegit que només l’ISBN admet el format codi de barres. Em podeu aclarir aquesta qüestió? Moltes gràcies.

  1. Redacció Autor de l'article

   Qualsevol registre alfanumèric es pot substituir per un codi de barres. Tanmateix has de tenir el programa per a generar les etiquetes i enganxar-lo al llibre perquè el teu lector el pugui llegir.

 35. M. Lurdes Castells Centellas

  Hola: sóc la responsable de la biblioteca escolar del meu centre. Quan vull imprimir els teixells em surt una pantalla que diu “Microsoft office Access no puede encontrar el objeto catàleg”, el mateix em passa amb els exemplars.
  He fet teixells diverses vegades i els passos que segueixo són els mateixos. No sé què més fer!

  Em podeu ajudar?

  Gràcies

 36. Ivonne

  Avui he imprès els teixells de la biblioteca de l’institut per primera vegada, però només me n’ha tret una per cada títol i de molts llibres en tenim més d’un exemplar. No ho entenc. L’arxiu exemplars no era per lligar el número de llibres? Només s’etiqueta un llibre de cada títol? Com es fa per als que queden sense l’etiqueta?
  Gràcies per les orientacions per a la impressió d’etiquetes: ha funcionat tot com estava escrit!
  Agrairé molt el vostre consell.

  1. Redacció Autor de l'article

   L’apartat exexemplars només serveix per vincular-hi la signatura de l’obra atès que a la taula catàleg no hi és present.
   Aquest aplicatiu no permet la impressió de més d’una signatura per exemplar 🙁

 37. Ivonne

  I llavors? Què aconselles? Si duplico els registres tantes vegades com exemplars tinc, podré imprimir els teixells del llom, però no els de dins perquè em sortiran amb un número que no els pertoca. Prescindeixo de l’etiqueta de dins o només la poso a un dels exemplars? Tan bonic que quedava!! I després, com esborro tots els nous registres que són duplicats? Un a un? Ostres en tenim forces de duplicats.
  Si tu vas crear l’aplicatiu per imprimir els teixells des del catàleg de l’epergam, suposo que ja deus haver estudiat la manera que apareguessin els exemplars… Snif.

 38. Ivonne

  Quan vull editar teixells per segona vegada (només els últims) no em deixa avançar: em diu que l’arxiu no és allà (i sí que hi és). Què pot passar, si quan edito tot el catàleg sí que ho puc fer.
  I una altra qüestió: els llibres catalogats com a LF (lectura fàcil), segons la xarxa de biblioteques, aquest programa no els imprimeix, oi? Els hi haig de canviar la signatura a JN?
  Gràcies

 39. Ivonne

  Perdona, “reporteducació” per tantes preguntes! Al final he pogut imprimir les actualitzacions, però em sap greu gastar tot un full d’etiquetes per un sol llibre de poemes que necessito actualitzar. Prefereixo esperar-me a tenir-ne més. Si es poguessin ajuntar…
  Pendent de la resta de respostes.
  Gràcies.
  Ivonne

 40. Natàlia

  Hola, tenia una consulta. Com es fa a l’ePèrgam per afegir un alumne a la base de dades? Tenim nous lectors que es volen afegir a meitat de curs i no sabem com fer-ho.

  Moltes gràcies,
  Natàlia

 41. Pilar Justicia

  Hola a tothom!

  Acabo de començar a catalogar els registres de la nostra biblioteca escolar (ePèrgam) i em trobo amb el primer obstacle: com imprimir les etiquetes (teixells del llom i/o internes). Vagi per avançat que no disposo de lector de codi de barres i ho he de fer tot manual. M’he descarregat l’aplicatiu de l’enllaç del principi d’aquesta pàgina i veig que només puc imprimir per categories (Coneixements; Ficció: Infantil, Cicle Inicial…). Fins ara havia catalogat 25 registres i ja volia imprimir les etiquetes, però em trobo que com que vaig catalogar a l’atzar, no puc aprofitar fulls A4 d’etiquetes, ja que els registres s’imprimeixen segons les categories de la CDU. Algú em pot dir:

  1) És millor catalogar primer i després imprimir? O anar catalogant i imprimint simultàniament?

  2) Hi ha alguna manera d’agrupar totes les categories per imprimir de 44 en 44 per aprofitar les etiquetes?

  Ja veieu que vaig molt perduda. Així és que qualsevol ajuda serà molt benvinguda!

  Gràcies!

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola Pilar.

   ja saps que l’epergam no permet la impressió directa de teixells. Aquest aplicatiu fet amb Access respon a una demanda molt concreta d’una escola de la demarcació territorial del CRP Baix Llobregat-6, que des d’aquest servei es va intentar donar resposta. No és pas un aplicatiu oficial, sinó que l’esmentat servei el va posar a disposició dels centres per si els podia ser útil, però sempre va deixar clar que hi havia limitacions.

   Feta aquesta introducció dir-te que sí, que tots els problemes que esmentes els té i són de difícil solució si vols portar una mica de control de les impressions. Per això la resposta que donem és que les catalogacions no sigui de pocs llibres sinó d’un nombre elevat perquè es puguin aprofitar els fulls de les etiquetes.

   Atentament

 42. Mª Cristina Graell Vázquez

  Tinc un lector de codi de barres per catalogar. Cal algun programa especial per fer.ho funcionar amb l’epergam? Hi ha algun tutorial a la xarxa?

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola, M. Cristina,

   La info bàsica sobre el què preguntes, la pots trobar AQUÍ

   A continuació et reproduïm la resposta que s’hi dóna en relació als lectors òptics:

   És vàlid per treballar amb l’ePèrgam qualsevol model del dispositiu amb entrada USB. En les dotacions que es vàren fer als centres “puntedu” es va repartir el model Metrologic MS9520 Voyager A10.
   El funcionament del Lector és el següent:
   • Fer la connexió del lector a l’entrada USB de l’ordinador
   • Obrir l’epèrgam i situar-se al camp ISBN
   • Fer la lectura del codi de barres del document
   El lector òptic es pot utilitzar per:
   • Llegir l’ISBN dels documents que volem començar a catalogar o que volem cercar a altres catàlegs.
   • Cercar un llibre per fer la gestió de préstec des del camp ISBN a Gestió Préstec > Dades Document, o cercar un llibre des de qualsevol camp ISBN de l’opció de cerca avançada.
   • Llegir les dades d’un document a través del número de registre:
   Cal tenir tots els llibres amb codi de barres propi del centre i que aquest codi de barres respongui al número de registre del document al nostre catàleg.
   Hi ha empreses i programes d’ordinador que imprimeixen codis de barres.

 43. Berta Ribera

  Hola,
  sóc la responsable de la Biblioteca de l’escola Gabriel Castellà d’Igualada i fins ara no havia tingut problema en entrar llibres. No sé per quin motiu no puc catalogar llibres que tenen un autor nou o desconegut per al meu catàleg. Al entrar un llibre nou faig:
  1- afegeix nou registre
  2- quan sóc al camp d’autor clico l’icona de baix “nou” i es crea una línea de color gris amb el señal #
  3-clico sobre el señal i s’hauria de posar l’espai en blanc per poder-hi escriure, però no s’hi posa. No puc afegir un nom nou, no s-hi pot escriure.
  Tinc una serie de llibres nous per entrar i no se com fer-ho
  Hi ha alguna cosa que no dec fer bé. Algu em podría ajudar?
  Moltes gràcies

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola Berta.

   He entrat a la teva biblioteca epèrgam en modalitat editor (no t’espantis, estic dins el grup que gestiona la consultoriaepergam@xtec.cat) i he fet les proves pertinents.
   En principi tot ha funcionat correctament. He pogut afegir un autora seguint els passos que tu descrius (concretament l’autora que he afegit és “Reid Banks, Lynne”).
   Algun cop a la consultoriaepergam ens hem trobat en situacions com la teva i creiem que és una fallada temporal de l’epèrgam.
   Et recomanaria per tant que ho provessis amb un altre navegador, per exemple si utilitzes el Mozilla, fes servir el Chrome o viceversa.
   Si et funciona prova de netejar la memòria cau del navegador que utilitzes normalment i torna a catalogar.

   Atentament

   Jordi

 44. Mònica Roigé

  Hola!

  Sóc la responsable de la Biblioteca de la meva escola i vull saber quins llibres hi ha introduïts per a l’e-pèrgam a l’escola. Veig que n’hi ha 1.163 però m’agradaria saber si hi ha alguna manera de treure un llistat per poder comprovar quins són. La persona que hi va fer fa uns anys ja no està a l’escola i estic intentant tornar a posar-lo en funcionament.

  Gràcies.

  1. Redacció Autor de l'article

   Hola Mònica.

   Si que pots saber els títols que tens a la teva biblioteca epèrgam. L’aplicatiu et permet generat un arxiu excel amb tota la informació de cadascun dels títols registrats.
   Ho pots fer a través del menú UTILITATS >> EXPORTA CATÀLEG.

   Atentament.

 45. Lorena i Elisabet

  Hola,
  volem modificar el correu dels alumnes perquè rebin un avís en apropar-se la data de retorn, i també volem modificar les dades personals d’algun alumne perquè apareixen errors, com es fa? Moltes gràcies.

 46. Marisa

  Hola,
  Voldria saber si a l’epergam es pot agrupar el llibres catalogats per maletes pedagògiques i de quina manera es podria fer.
  Moltes gràcies.