Reconnexió

Títol: RECONNEXIÓ
Autor: Neal Shusterman
Traducció: Mercè Estévez
Editorial: Barcanova
Any: 2014
Pàgines: 510
ISBN: 978-84-489-3448-4
Nivell: A partir de 14 anys

Aquesta novel·la suposa la continuació de les aventures dels tres protagonistes de Desconnexió (llegiu la ressenya en aquest mateix blog). Els trobem allí on els havíem deixat. En Connor i la Risa al Cementiri i en Lev sota la tutela del seu germà Marcus i del pare Dan.

L ‘autor per a situar el lector comença l’obra amb una mena de joc: escriu una definició perquè el lector n’endevini la pregunta. Mitjançant aquesta manera tan lúdica en Neal Shusterman ens refresca, acosta, clarifica… alguns conceptes bàsics que es donen per sabuts al llarg de la novel·la, però que si no els tinguéssim presents podríem anar una mica perduts.

L’OBRA
Gràcies a en Connor, en Lev i la Risa, i a les repercussions de la revolta en la Recol·lectora de Happy Jack, la població ja no pot continuar mirant cap a un altre costat. Potser la desconnexió servirà per alliberar la societat d’adolescents problemàtics i, al mateix temps, per nodrir-la d’òrgans molt necessaris per als transplantaments. En Connor no dóna l’abast dirigint el Cementiri, un refugi per als ASP, nois que, com ell, han fugit de la reconnexió. La Risa, paralitzada de cintura en avall com a conseqüència de l’atemptat en la Recol·lectora, no vol ser una càrrega per al noi. I en Lev forma part d’un moviment clandestí que vol rescatar delmes, en el qual se’l venera com si fos un déu. Un d’ells serà traït. L’altre s’escaparà. I el tercer farà un sorprenent descobriment sobre què s’amaga darrere la desconnexió.

QUÈ HI TROBAREU A “RECONNEXIÓ”
Una novel·la d’aventures que enganxa des de la primera pàgina. Potser l’impacte que provocà la lectura de Desconnexió no es troba en Reconnexió, però bona part dels dubtes que van quedar oberts a la primera part tenen una àgil continuació. Alhora, l’aparició de nou personatges (la Miracolina, l’Starkey, el Nelson i, sobretot, en Cam), deixa de nou la història oberta per al tercer llibre de la trilogia i per a entendre realment que hi ha darrere de la desconnexió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>