Massagran fa 100 anys

El proper 7 de maig de 2010 farà cent anys de la publicació del primer fulletó de Les Aventures extraordinàries d’en Massagran de Josep M. Folch i Torres en el setmanari En Patufet.

L’any 1910, Josep Baguñà, propietari del setmanari, va encarregar a Josep M. Folch i Torres una novel•la d’aventures per a la Biblioteca Patufet. Aquesta idea inicial es va deixar de banda, perquè Baguñà es va decidir per la publicació de la història escrita per Folch i Torres en fragments setmanals de vuit pàgines dins el setmanari En Patufet. Les 90 il•lustracions de Les Aventures extraordinàries d’en Massagran van ser obra del dibuixant Joan Junceda (1881-1948), l’il•lustrador de referència en diferents editorials especialitzades en llibres per a infants.

El llibre es va editar a posteriori relligant tots els fulletons que havien anat apareixent a la revista En Patufet.

L’editoral Casals, a la dècada de 1980, tot seguint una proposta de Ramon Folch i Camarasa, fill de Josep M. Folch i Torres, va publicar dos àlbums de còmics amb il•lustracions de Josep M. Madorell i guió del propi Ramon Folch. Aquesta col•lecció consta de quinze volums. Les històries desenvolupades des del tercer són originals de Ramon Folch.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>