30 anys sense Gianni Rodari

El 14 d’abril de 1980 moria a Roma Gianni Rodari, escriptor i periodista, però per damunt de tot, mestre i pedagog, autor entre d’altres llibres, del clàssic  Gramàtica de la fantasia: introducció a l’art d’inventar històries (1973), on ens presenta algunes formes d’inventar històries per nens i de com ajudar-los a que ells mateixos de les inventin. Tot aquest llibre és una proposta per a la imaginació, ens ensenya maneres diferents com desenvolupar la imaginació als infants, i ho fa a través  jocs diversos que incentiven la producció de noves paraules, de noves històries.

També és autor de nombrosos llibres per a infants entre els que destaquen Les aventures d’en Cebeta, Gelsomino al país dels mentiders o els Contes per telèfon.

La revista Babar, de literatura infantil i juvenil, publica un interessant article sobre la necessitat de considerar a Gianni Rodari un classic de la literatura per a infants. Així mateix, la revista Imaginaria publica un extens informe sobre la seva figura, la seva obra i el seu pensament.

Per altra banda, a l’edició del curs 2008-2009 del Seminari “El Gust per la lectura”, un dels autors que es van treballar va ser Gianni Rodari. A continuació es relacionen els documents de treball que es van publicar:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>