Hem rebut de l’editorial… KALANDRAKA

A la biblioteca del Servei Educatiu Baix Llobregat-6 hem rebut de l’editorial Kalandraka aquest àlbums il·lustrats que llegirem amb atenció i en farem difusió entre les escoles i instituts de la nostra demarcació territorial.

Dues esperades traduccions al català:

LA HISTÒRIA DE L’ERIKA
Ruth Vander Zee (text) i Roberto Innocenti (il·lustració)

Han passat sis dècades des de la alliberació dels camps d’extermini nazis. L’Erika ens explica la seva història perquè la millor manera de què tot allò no es repeteixi és mantenint viva la memòria.

UN CONTE EMBOLICAT
Gianni Rodari (text) i Alessandro Sanna (il·lustració)

Tot jugant a trencar amb el que coneixem, aquest “conte per telèfon” ens ofereix una sorprenent visió de la clàssica Caputxeta.

Dos àlbums que són poesia pura.

OSSETS
Ruth Krauss (text) i Maurice Sendak (il·lustració)

Un clàssic amb ritme i rima per a l’hora d’anar a dormir. L’entremaliadura d’un gos es converteix en una divertida persecució amb óssos per tot arreu. És un llibre de Sendak com a il·lustrador, per a primers lectors.

NO HAY DOS IGUALES
Javier Sobrino (text) i Catarina Sobral (il·lustració)

A todas horas y en cualquier lugar están presentes. Porque son la forma más universal en la que se expresa y se demuestra el afecto. Una oda contemporánea a los besos, con un atractivo diseño.

Un conte amb una gran força visual.

L’ONCLE LLOP
Xosé Ballesteros (text) i Roger Olmos (il·lustració)

14 anys després de la seva primera edició, Roger Olmos ha tornat a recrear aquest conte tradicional italià, de final inesperat. Una proposta atrevida amb estil lluminós i jocs visuals brillants que sorprendran els lectors.

Dos àlbums que ens fan pensar.

LA ABUELA DURMIENTE
Roberto Parmeggiani (text) i João Vaz de Carvalho (il·lustració)

Antes de quedarse dormida, la abuela cocinaba, leía y contaba cuentos; luego empezó a hacer cosas extrañas… Un hermoso libro para todas las abuelas y abuelos que olvidan, para todos los niños y niñas que cuidan de sus abuelos y abuelas.

Un llibre  sobre l’Alzheimer i la mort.

LA HISTÒRIA DEL RAINBOW WARRIOR
Rocío Martínez

La profecia dels indis Cree augurava un temps en el qual els homes i dones de tot el món s’unirien com a guerrers de l’Arc de Sant Martí per defensar el planeta i les espècies de la contaminació i les agressions ambientals.

Un llibre sobre la defensa del medi ambient


… I un volum més de la magnífica sèrie Inventaris il·lustrats.

INVENTARI IL·LUSTRAT DELS MARS
Virginie Aladjidi / Emmanuelle Tchoukriel

Una senzilla i pràctica guia de la rica biodiversitat marina que reuneix un centenar d’animals i plantes, algunes d’elles en perill d’extinció. Una obra que fomenta la curiositat i la sensibilització d’infants i adults pel medi natural i la seva conservació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>