Hem rebut de l’editorial… KALANDRAKA

A la biblioteca del Servei Educatiu Baix Llobregat-6 hem rebut algunes novetats de l’editorial Kalandraka. Són llibres il·lustrats que llegirem amb atenció i en farem difusió entre les escoles de la nostra demarcació territorial.

 Maurice SENDAK. Allà fora. Pontevedra, 2015 (Clàssics contemporanis) ISBN 978-84-8464-863

L’obra que completa la trilogia de contes onírics de Sendak ens trasllada a un món confús en el qual l’Ida haurà de demostrar el seu valor per rescatar a la seva germana petita. Responsabilitat, lleialtat i capacitat per corregir els errors comesos, ocupen també les pàgines d’aquest llibre d’imatges enigmàtiques, sorprenents i amb un cert ressò melòdic.
Un bon complement a Allà on viuen els monstres.

JANOSCH. Jo et curaré, va dir el petit ós. Pontevedra 2015 (Clàssics contemporanis) ISBN 978-84-8464-909-0

La tendresa de Janosch ens torna a inundar en aquesta nova entrega de les aventures del petit ós i el petit tigre (protagonistes d’altres obres com la clàssica Oh! Què bonic és Panamà!). El petit tigre cau malalt i el seu inseparable amic el petit ós és l’encarregat de cuidar-lo. Amb la resta d’animals del bosc, l’acompanyen a l’hospital d’animals on el doctor granota trobarà el que li fa mal. La veritable amistat, especialment en els moments difícils, és la base d’aquest relat entranyable i de riure fàcil.

Modest MUSSORGSKY; José Antonio ABAD VARELA (text); Xosé Cobas (il·lustracions). Cuadros de una exposicióni. Pontevedra, 2015 (Libro-disco) ISBN 978-84-8464-932-8

Un grupo de ocas pasaba todos los días por delante del Museo de San Petersburgo camino de los prados donde solían pastar. Graznando, se pavoneaban ante la presencia de los numerosos visitantes. Una de las más jóvenes era Ocazul. Había nacido aquel mismo año, y andaba todavía algo despistada…
“Cuadros de una exposición” es un libro-disco protagonizado por Ocazul, que nos guía por el Museo de San Petersburgo contemplando las pinturas del artista Viktor Hartmann. Acompañando el recorrido, los lectores pueden escuchar la obra que Modest Mussorgsky compuso en memoria de su amigo, interpretada por la Filarmónica de Nueva York bajo la dirección de Giuseppe Sinopoli.

Agustín AGRA (text); Maya HANISCH (il·lustració); Maria LUCCHETTI (traducció). Color animal. Pontevedra, 2015 (Faktoria K de Libros) ISBN 978-84-15250-86-9

Aquest àlbum reuneix una trentena d’animals que habiten en diversos llocs del món, i els presenta amb textos senzills i descriptius, i unes il·lustracions cridaneres elaborades amb la tècnica del collage digital, que destaquen pel seu extraordinari colorit, les sorprenents textures i l’originalitat de les fisonomies dels animals. Des de l’aspecte ferotge de l’orca o del tigre de Bengala, fins a la delicadesa de les papallones, tot passant per l’exotisme del quetzal o del peix pallasso, el llibre ens proposa un viatge per terra, mar i aire.

OLI (texto); Natalia COLOMBO (ilustración). Ratones de casa. Pontevedra, 2015 (Obras de autor) ISBN 978-84-8464-929-8
Divertido álbum para primeros lectores sobre las peripecias de una intrépida familia de roedores que sale de la montaña y llega a una casa. ¿Buscan alojamiento? ¿Comida? No importa tanto la meta como el camino. Encadenando los personajes y los elementos que actúan en la trama y utilizando la rima, Los autores nos guían en un viaje que busca nuevas formas de contar una historia empleando estructuras narrativas propias de nuestra tradición oral y de otras culturas próximas. 
Laura FORCHETTI; María ELIONA MÉNDEZ (il·lustraciones). Donde nace la noche. Pontevedra, 2015 (Colección Orihuela)
“Donde nace la noche” nos transporta a la costa sur bonaerense, a la llanura pampeana, o a cualquier lugar bajo un hermoso cielo estrellado, abierto a la contemplación de la luna y las constelaciones. Este primer poemario infantil de Laura Forchetti -galardonado con el VII Premio Internacional Ciudad de Orihuela de Poesía para Niños- desprende lirismo y sensibilidad. Es un canto a la naturaleza, con Emily Dickinson como fuente de inspiración, por su talento para captar el alma de los seres vivos y de la materia inerte que nos rodea.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>