La lectura a les accions formatives per a famílies

La LECTURA es present  al programa de xerrades Eduquem en família adreçades a famílies amb fills o filles que cursin educació infantil, primària o secundària, que impulsa la Regidoria d’Educació de Sant Vicenç dels Horts.

Les tres accions que tenen la lectura com a tema principal es faran a la Biblioteca Municipal Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts.

La primera xerrada és Aprendre a explicar contes, anirà a càrrec de Moi Aznar, rondallaire, i es farà el divendres 23 d’octubre a les 6 de la tarda.

El gest, la veu, les imatges i els objectes són alguns dels recursos a tenir en compte a l’hora de posar-se a explicar contes als infants. Seleccionar llibres que ens atrapin, per la imatge o per la història, establir el moment quotidià del fet d’explicar un conte o la veu i els gestos són recursos a tenir en compte a l’hora deposar-se a explicar contes als infants. 

Les altres dues xerrades adreçades a mares, pares, mestres i altres persones interessades en fomentar la lectura, ja sigui dins de l’àmbit familiar com l’escolar aniran a càrrec de Nati Calvo, bibliotecària i especialista en literatura infantil:

Dimarts 17 de novembre a 2/4 de 6 de la tarda: L’itinerari lector dels infants. Orientacions de suport a la lectura per famílies.

Recomanació de lectures i recursos per fer una bona tria a partir d’una mostra de llibres destacats per a cada edat lectora, des dels primers anys de vida fins a l’adolescència, parlant de les capacitats lectores i els nivells lectors, els gustos i les preferències dels infants a cada edat. Es comentarà una recomanació de lectures que poden interessar als infants segons l’edat i el nivell lector de cadascú i es donaran pautes i recursos per fer una bona tria.

Dilluns 18 de gener a 2/4 de 6 de la tarda. Com fer els fills lectors. Orientacions de suport a la lectura per famílies.

Es desgranaran breument les oportunitats de la lectura i a continuació, algunes estratègies i consells senzills per tal que els infants esdevinguin lectors. Què podem fer a casa, a l’escola, amb els amics… S’oferiran criteris i recursos per a fer una bona tria de lectures per compartir i una recomanació de llibres indispensables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>