La lectura en l’àmbit familiar

readingAra que s’acosta Sant Jordi, és un bon moment per a recordar el paper que l’entorn familiar hauria de tenir en el foment de l’hàbit lector.

Mares i pares són conscients que llegir és molt important i profitós, que millora el rendiment acadèmic i que té molts beneficis en al vida quotidiana. Tanmateix es troben que si volen ajudar a que els seus fills siguin uns bons lectors, no tenen les eines necessàries. La majoria es troben desvalguts.

Hi ha algunes publicacions pensades per a donar resposta a les inquietuds de les famílies que volen acompanyar els seus fills en el desenvolupament del procés lector. Els donen consells per a la tria de llibres, sobre com contar un conte, com mirar (o llegir les imatges) etc.

A la biblioteca del Servei Educatiu Baix Llobregat-6 hi trobareu en préstec aquests llibres:

GIRBÉS, Joan Carles. Llegir per a créixer.Guia pràctica per a fer fills lectors. Alzira: Bromera, 2006 (Didàctiques).

La Fundació Bromera posa a l’abast dels lectors unes Receptes d’animació lectora, uns consells per a despertar el gust per la lectura que complementen aquesta obra.

PORTELL, Joan (edició). M’agrada llegir. Com fer els teus fills lectors. Barcelona: Ara llibres, 2004

A la xarxa hi trobareu aquests documents:

El mètode definitiu per tenir fills lectors. Consells i receptes miraculoses que garanteixen l’èxit escolar

Guia per ajudar pares i mares en l’engrescadora tasca de fomentar l’hàbit lector dels infants. L’autor, Joan Carles Girbés, presenta quatre passos bàsics per transmetre, amb calma i sense angoixes, la passió lectora. Publicada en el marc del programa LECXIT de la Fundació Jaume Bofill.

La familia también cuenta. Animar a leer en casa: 12 pasos

Guia elaborada pel servei de biblioteques del Departamento de Cultura del Gobierno Vasco, amb consells bàsics perquè els pares i mares animin a llegir els infants des de l’àmbit familiar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>