La biblioteca escolar digital

bdigital

Carmen Díez, en aquest llibre, descriu i reflexiona sobre la societat de la informació i la societat del coneixement, així com sobre el context d’on sorgeix i es desenvolupa la biblioteca digital. Fa incidència en la procedència dels nous reptes que ha d’afrontar el bibliotecari davant la producció exponencial d’informació publicada en format digital .

Amb gran claredat i partint dels conceptes bàsics i de les tasques tradicionals, es descriu la varietat creixent de materials digitals així com la digitalització dels tradicionals o analògics, les eines necessàries per al seu tractament ( normes, metadades, formats … ) i els recursos per a la seva preservació i accés.

Un àmbit molt interessant, de progrés i innovació, en el qual es conjuguen les competències tecnològiques amb les intel·lectuals, l’anàlisi crítica i el compromís social. És una obra que sistematitza breument, de manera clara i divulgativa, sense perdre el rigor científic , el que és la biblioteca digital.

DÍEZ CARRERA, Carmen. La biblioteca digital. Gijón: TREA, 2012 (Biblioteconomía i administración cultural).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>