9è Congrés d’Educació i Entorn

Aquest any 2019 se celebra la 9a edició del Congrés d’Educació i Entorn de la Seu d’Urgell. El Congrés d’enguany té el propòsit de centrar-se a l’entorn del concepte de transformació educativa, a partir del qual es posa l’accent en les xarxes i el lideratge pedagògic com a elements cabdals per a la millora i la qualitat del sistema educatiu.

El Congrés d’Educació i Entorn, organitzat conjuntament pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Govern d’Andorra, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, tindrà lloc durant els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny, i, en aquesta ocasió, s’hi enllacen elements de recerca, ciència i pràctica educativa. Es definirà, així, la innovació pedagògica com a mitjà que acompanya cap a la transformació dels centres i processos educatius, amb la participació i la mirada de personalitats d’àmbit internacional i territorial.

La transformació educativa esdevé, en aquest sentit, el procés que es du a terme en els nuclis dels centres escolars i de la comunitat educativa. Aquesta mirada focalitza la millora continuada i l’adequació a les necessitats de l’educació que exigeixen les evolucions socials actuals.

El factor clau en aquest context de canvi és, indubtablement, les xarxes educatives, que esdevenen el suport essencial per a la transformació i la millora en els processos d’aprenentatge.

És per aquest motiu que el Congrés també interpel·la el lideratge pedagògic de les direccions i de la comunitat docent dels centres educatius, que, juntament amb la tasca de la inspecció, fan possible un canvi real en educació.

Durant les tres jornades del Congrés, hi confluiran ponències i punts de trobada que faran emergir coneixements, evidències en la recerca, continguts, i el diàleg i la interacció entre diversos actors de l’educació.

La Seu d’Urgell, 30 i 31 de maig i 1 de juny

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>