Programa COEDUCA’T amb el currículum

Aquest curs el Departament d’Educació posa en marxa un Programa per ajudar els centres educatius d’infantil, primària i secundària a treballar de forma explícita, sistemàtica, rigorosa i respectuosa, aspectes bàsics de coeducació, de perspectiva de gènere i de sexualitat.

L’objectiu és avançar cap a un model de sistema educatiu inclusiu, que incorpori la perspectiva de gènere i la coeducació perquè contribueixin a la millora de la societat, on no tingui cabuda la discriminació per raó de gènere, d’estereotips i doni eines per desenvolupar l’educació afectiva i sexual per prevenir la violència masclista. Aquesta educació afectiva i sexual des de les primeres etapes és un dels instruments per eradicar la violència.

A partir del mes de febrer començaran les formacions del programa “Coeduca’t amb el currículum” en els diferents Serveis Territorials i al Consorci d’Educació de Barcelona. Aquesta formació s’anirà desenvolupant al llarg dels diferents cursos amb l’objectiu que arribi a tots els centres educatius.

CENTRES DE L’ALT PENEDÈS I DEL GARRAF

2011250509 Coeduca’t amb el currículum
Seminari de coordinació. Internivells: Educació Infantil-Primària-Secundària (Des de P3 a 2n ESO)
Del 5/2/2020 al 29/4/2020 (20 hores – 7 sessions) de 17:30h a 19:30h
CRP de l’Alt Penedès (Av. Europa, 28, Vilafranca del Penedès)
Enllaç a la INSCRIPCIÓ. El període d’inscripció és del 9 al 19 de gener de 2020.

Animem a participar a tots els centres, els que ja ho esteu incorporant a la vida quotidiana de l’escola, als que hi esteu pensant, als qui heu pres la decisió d’iniciar aquesta tasca, … Aquest és un Programa que farem créixer entre totes i tots perquè doni respostes a totes les necessitats, creences i emocions que ens calen per créixer com a persones lliures sense estereotips sexistes amb una vida afectiva i sexual basada en la igualtat de gènere i els drets humans.

El curs constarà 20h que corresponen a 15h de formació i 5h de treball personal i transferència en el centre, adreçat a 2 o 3 docents del centre que actuaran com a equip impulsor. Es disposarà de material de suport i eines i recursos concrets per incorporar-ho al currículum, a la tutoria i a altres espais i estones educatives.

Es prioritzarà els centres que tinguin docents que ja estan duent a terme pràctiques coeducatives, centres que tinguin comissió de coeducació i / o professorat format en aquest àmbit.


Coeducació per a una educació no sexista – Formació telemàtica (20h)

D’altra banda, també oferim una nova edició de l’activitat Coeducació per a una educació no sexista (formació telemàtica de 20h) una edició per a docents d’infantil i primària i una altra per docents de secundària).

  • Docents d’infantil i primària: 9000830500 Coeducació per una educació no sexista. Curs telemàtic. Del dimarts 4/2/2020 al 11/3/2020. INSCRIPCIÓ (del 9 al 19 de gener de 2020).
  • Docents de secundària i batxillerat: 9000850500 Coeducació per una educació no sexista. Curs telemàtic. Del dimarts 4/2/2020 al 11/3/2020. INSCRIPCIÓ (del 9 al 19 de gener de 2020).

Les persones interessades trobaran la informació clicant a l’apartat de l’oferta formativa a: http://xtec.gencat.cat/ca/curriculum/coeducacio/formacio/


Més informació a http://ensenyament.gencat.cat/ca/arees-actuacio/centres-serveis-educatius/altres-programes-educatius/coeducat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>