Most 2018 | Convocatòria per a centres educatius

El MOST Festival del Cinema del Vi i del Cava vol obrir la seva convocatòria a l’àmbit educatiu per tal de sumar a la seva programació treballs audiovisuals realitzats per grups escolars, amb l’objectiu principal de fomentar la creació i producció d’audiovisuals entre els més joves. És per això que aquest 2018 inaugurem aquesta recerca i comencem per convidar a tots els centres educatius del Penedès i el Priorat, per tal de conèixer treballs que s’hagin realitzat aquests dos darrers cursos.

Bases

Podran participar els centres educatius del Gran Penedès (Alt i Baix Penedès, Garraf, Anoia) i del Priorat, d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat.

Categories

Premi Mallol: Centres d’educació infantil i primària
Premi Verema: Centres d’educació secundària i batxillerat

Temàtica

S’accepten curtmetratges de qualsevol temàtica penedesenca i prioratina (en un sentit ampli) i gènere (ficció, documental, animació, etc.). Els treballs audiovisuals hauran d’haver estat fets, entre l’octubre de 2016 i l’octubre de 2018.

Durada

Les obres no poden superar els 10 minuts de durada (inclosos els crèdits).

Procés d’inscripció

Fins al 15 d’octubre es poden presentar els treballs. Aquest s’hauran d’enviar a través del correu electrònic programacio@mostfestival.cat a través d’un link a Vimeo (o similar), adjuntant la fitxa d’inscripció emplenada.

Selecció

Un comitè organitzador compost per persones de l’equip Most 2018 i del Centres de Recursos Pedagògics de l’Alt Penedès i del Priorat realitzarà una selecció de les obres presentades. Aquesta decisió serà comunicada als centres participants. La selecció oficial es farà pública al web del Festival.

L’organització es reserva el dret d’utilitzar les imatges presentades com a material promocional del Festival. No seran acceptades les obres que no tinguin la qualitat tècnica necessària per a una correcta visualització.

Projecció

Per a facilitar-ne la projecció, i abans del 30 d’octubre caldrà fer arribar al correu programacio@mostfestival.cat, l’arxiu de projecció, en la millor qualitat possible i altres materials que puguin facilitar-ne la difusió (fotografies, cartells…).

En el cas de tramesa postal o missatgeria, caldrà fer arribar els materials a VINSEUM, pl. Jaume I, 1 08720 Vilafranca del Penedès. Les despeses d’enviament, si és el cas, aniran a càrrec del centre participant.

Les produccions seleccionades integraran la selecció oficial, i seran exhibides públicament el dimarts 13 de novembre, a les 18:30 h, l’Auditori de VINSEUM, en un acte obert a tothom, en que es farà també públic el veredicte del jurat. A part es valorarà la projecció durant els dies del festival, tant al Penedès com al Priorat, entenent que els seus autors n’autoritzen la projecció. En cap cas es contempla l’abonament de taxes de projecció.

Jurat / Premis

Un Jurat designat pel comitè organitzador decidirà els premis de la selecció oficial. S’atorgaran els següents premis:

  • Premi Mallol: Premi a una producció d’un centre d’educació infantil i primària: diploma i material audiovisual (per valor de 300€).
  • Premi Verema: Premi a una producció d’un centre d’educació secundària i batxillerat: diploma i material audiovisual (per valor de 300€).

El Jurat tindrà la potestat de deixar desert el premi o els premis que consideri oportuns, així com atorgar una menció especial per a ressaltar aspectes tècnics i artístics d’alguna de les pel·lícules en competició. Les seves decisions seran inapel·lables.

El lliurament de premis de totes les categories tindrà lloc el dimarts 13 de novembre a les 18:30h.

Altres

Els centres educatius participants hauran de comptar amb l’autorització de les famílies per a la utilització de la imatge dels seus fills i/o filles, si és el cas, amb compliment de la Llei orgànica 1/1982, de 5 de maig, de protecció civil del dret a l’honor, a la intimitat personal i familiar, i a la pròpia imatge. El centre es farà càrrec i custodiarà aquestes autoritzacions.
Les obres presentades tindran el vistiplau del centre i la responsabilitat d’un docent que n’haurà fet el seguiment, en el benentès que els treballs s’han d’haver elaborat pels i per les alumnes i/o amb la seva participació.

Els autors o autores hauran d’assegurar-se prèviament que el contingut de la seva obra no infringeixi els drets de la propietat intel•lectual o altres drets de tercers, i exoneraran al Comitè organitzador de qualsevol responsabilitat legal.

La participació en el Most Festival implica l’acceptació d’aquestes Bases. Qualsevol qüestió que aparegui durant la gestió del Most Festival, no contemplada a les bases, serà decidida pel comitè organitzador.

Most Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava
www.mostfestival.cat
Penedès / Priorat, juny de 2018

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>