CONTE Les Tres Metgesses #unamàdecontes #divendrescoeducatiu

Ahir dijous 11 de febrer es va commemorar el Dia de la Dona i la Nena a la Ciència.

A l’espai Una mà de contes del canal Super3 de TV3 teniu a la vostra disposició un conte ideal per treballar la barrera dels estereotips de gènere que van haver de superar les dones en el passat (finals del segle XIX): Les Tres Metgesses. Elena, Dolors i Martina. 

Argument del conte (durada 11′): Les tres protagonistes de la història volen ser metgesses. Quan arriben a la universitat descobreixen que no hi ha noies. Què faran? Ho tindran fàcil? Contra què i qui hauran de lluitar? Quins arguments hauran de desmuntar?

El conte està inspirat en la història real de les tres metgesses catalanes:

  • Martina Castells i Ballespí: Pediatra.La primera dona que va obtenir un doctorat en medicina.
  • Dolors Aleu: Ginecòloga. La primera dona en obtenir la llicenciatura de Medicina a l’Estat Espanyol i la segona en obtenir un doctorat.
  • Maria Elena Baseras i Riera: Originària del Tarragonès. Es va dedicar a l’ensenyament. Va ser la primera dona estudiant de Medicina de l’Estat espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>