ADELA TURIN I ELS SEUS CONTES COEDUCATIUS #divendrescoeducatiu

Adela Turin és una autora italiana molt compromesa amb la lluita en contra del sexisme exposant els estereotips de gènere. Els seus àlbums il·lustrats per Nella Bosnia  són tot un clàssic per treballar la coeducació i la igualtat de gènere. Tot i estar editats als anys 70 continuen sent molt actuals. 

  • ROSA CARAMEL. Ens explica la història d’una manada d’elefants les cries de la qual sempre havien d’estar tancades i menjar anèmones i peonies per poder lluir una pell ben bonica de color rosa. Un dia va arribar l’elefanta Margarita i va fer que es plantegessin un nou camí cap a la llibertat i la igualtat. (vídeo)
  • LA HISTÒRIA DELS BONOBOS AMB ULLERES. Ells podien viatjar, modernitzar-se i aprendre. Elles només podien dedicar-se a la recol·lecció de menjar i tenir cura de les cries. Va arribar un dia que van dir prou, fins aquí hem arribat.
  • ARTUR I CLEMENTINA. La Clementina no és feliç tot i tenir-ho tot (una gran casa amb moltes coses…). El seu marit l’oprimeix de tal manera que no es pot realitzar com a persona; no la deixa sortir i no li deixa fer res. Arriba un moment que pren la decisió de que la situació no es pot allargar més. (aquest conte també es podria utilitzar a l’hora de treballar la prevenció de la violència de gènere).
  • UNA CATÀSTROFE AFORTUNADA . Història d’una família “convencional” en la que el pare treballa fora tot el dia i la mare ha d’ocupar-se de totes les tasques de la casa i tenir cura dels seus 10 fills. Un dia, una catàstrofe inunda la seva casa i, a partir d’aquí, moltes coses canviaran i els rols dins de la família també.

Podeu visualitzar un vídeo presentant tots quatre contes…aquí

Tots quatre contes formen part de les nostres maletes coeducatives, tant les del programa Coeduca’t com les que tenim en col·laboració amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre (1 i 2) .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>