JORNADA STEAM TERRES DE L’EBRE. Pensament crític, les bones preguntes i rutines de pensament

Sessió de la Comunitat 15 STEAMCat a la que assistim acompanyant als centres de la nostra comarca que formen l’Aliança Steam. A l’inici de la jornada s’han facilitat informacions interessants, entre elles que la Jornada eXploraSTEAM tindrà lloc el dia 2 de juliol de manera virtual.

Hem treballat amb l’eina de videoconferències Congregate.Live, molt útil per realitzar activitats cooperatives i treball en equip.

Els tres eixos han estat:

LES BONES PREGUNTES: Definició de què és una bona preguntaCal plantejar un repte que sigui rellevant (COMPETENCIAL), proper a l’alumnat (SIGNIFICATIU)  i amb aportació social (VALOR). Cal dedicar temps a aprendre a fer bones pregunes que fomentin la inclusió i amb mirada de gènere positiva donant valora a la diversitat.  Hem de tenir en compte les preguntes inicials, les que es fan durant el procés i les que es fan després, una vegada finalitzada la tasca

PENSAMET CRÍTIC: reflexió en gran grup i petits grups al voltant dels valors del pensament crític. Alguns dels materials que hem utiltizat o als que hem fet referència són:

RUTINES DE PENSAMENT: Hem treballat la Rutina 3-2-1 PONT (3 idees- 2 preguntes – 1 metàfora) pensada per organitzar la comprensió d’un tòpic a través d’un diagrama. A l’espai web Project Zero Harvard disposeu de molts models per treballar diferents rutines de pensament. 

Us facilitem uns enllaços que us poden ser molt útils per saber-ne més…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>