21 DE JUNY…DIA INTERNACIONAL PER A L’EDUCACIÓ NO SEXISTA

El DIA INTERNACIONAL DE L’EDUCACIÓ NO SEXISTA (21 de juny) es commemora per recordar  la necessitat d’educar i reeducar  cap a una societat amb perspectiva de gènere. Un dels objectius primordials és que les diferències de gènere i de diversitat afectivosexual no es converteixin en desigualtats.

A l’XTEC trobareu tot un recull de recursos per treballar l’educació no sexista, partint del treball amb el nostre alumnat per que tinguin una bona autoestima, autonomia, capacitat de prendre decisions, assertivitat, empatia i obertura a les emocions i la cura als altres. Els trobareu…aquí

Entre d’altres, destaquem:

  • COEDUCACIÓ I IGUALTAT DE GÈNERE XTEC: Espai del portal XTEC que ofereix recursos pedagògics i enllaços a espais web relacionats amb els temes, per treballar en les diferents etapes educatives aquests àmbits temàtics des d’una perspectiva igualitària: recursos, experiències, formació, normativa, bibliografia, per saber-ne més, protocols…
  • PROGRAMA COEDUCA’T: L’objectiu d’aquest programa és ajudar els centres a treballar aspectes bàsics de coeducació, de perspectiva de gènere i de sexualitat de forma explícita, sistemàtica, rigorosa i respectuosa. El programa compta amb el suport de diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, ajuntaments, universitats i diverses entitats expertes i de referència. Com a documents de referència que té en compte cal citar les orientacions de la UNESCO i de l’OMS, un marc que funciona en molts altres països.
  • Tractament lingüístic del gènere en el Departament d’Educació: En aquest document d’aquest juny 2020, el Departament d’Educació presenta un model de llengua més igualitària i visibilitzadora de totes les persones quant al gènere.
  • PAM A PAM, COEDUQUEM: Quadern pedagògic per al professorat del CFGS Educació infantil per treballar la coeducació i la diversitat afectivosexual.
  • IGUALTAT DE GÈNERE: Espai web on es faciliten orientacions i recursos per promocionar des de les famílies la igualtat de gènere.
  • PROPOSTA DIDÀCTICA PER A L’ODS 5

A més a més, podeu trobar altres recursos als següents espais web:

EDUCAC. ITINERARIS TRANSVERSAL PERSPECTIVA DE GÈNERE:  en aquest espai podeu trobar unitats didàctiques per treballar la igualtat de gènere des del punt de vista audiovisual.

ODS5 IGUALDAD DE GÉNERO Y EMPODERAMIENTO: podeu trobar els objectius, les metes de l’Objectiu 5 i enllaços

ESTEREOTIPS. LA IGUALTAT ÉS SALUDABLE: Espai dins de la pàgina de l’Institut Català de les Dones.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>