Plantada d’arbres a les Franqueses

Dins de les activitats del Pla Municipal de Dinàmica Educativa, la setmana del 6 al 12 de febrer s’ha dut a terme “La plantada de l’arbre a Balaguer” amb el suport dels treballadors de l’àrea de jardineria de l’Ajuntament.

La plantada s’ha fet al Parc de Santa Maria les Franqueses, en una zona desforestada del bosc de ribera conegut popularment com la “bultra” amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural i la vegetació autòctona de la zona i de promoure entre els escolars actituds d’estima i cura del medi ambient de la ciutat tot participant directament en la repoblació d’espais mancats de vegetació. 

Hi ha participat tots els centres de la ciutat: Gaspar de Portolà, Àngel Guimerà, Mont-roig, La Noguera, Escola Pia, Vedruna i el centre d’educació especial l’Estel. L’activitat, adreçada bàsicament a l’alumnat de 4t de primària, ha comptat amb la participació de més de 250 alumnes.

Enguany s’han plantat arbres de bultra com són els àlbers, els lledoners i algun noguer, molts d’ells procedents del planter que es va fer l’any passat amb l’alumnat participant i que ara ja està plantat al seu lloc definitiu.

Abans de la plantada, els infants han començat l’activitat visualitzant una presentació que posa en valor arquitectònic, històric i natural tota la zona del Parc de Santa Maria de les Franqueses, per passar a fer una visita guiada a l’església i claustre del monestir, amb unes activitats didàctiques que els permeten conèixer d’una manera didàctica i lúdica les principals característiques de l’arquitectura medieval i la manera com vivien les monges en aquella època.

 

La notícia a Balaguer Televisió: