Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones 2021

El Departament d’Educació, en el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, se suma a la Campanya UNEIX-TE d’aquí al 2030 per posar fi a la violència contra les dones, d’ONU Dones, a fi de mostrar el rebuig vers la violència que colpeja nenes i dones i manifestar la necessitat de donar una resposta a la violència estructural que és la violència masclista.

Per abordar la violència masclista des de la comunitat educativa, cal educar i reeducar lliures d’estereotips sexistes, en relacions sexoafectives sanes; i també cal reconèixer una violència que sovint s’ha tendit a invisibilitzar i donar-hi resposta.

Altrament, el Departament s’adhereix al manifest institucional que se centra en el reconeixement de la Llei 5/2008, del dret de les dones a erradicar la violència masclista, i de la Llei 17/2020, que la modifica i amplia.

La modificació de la Llei 5/2008 introdueix el reconeixement de noves formes i àmbits de violència. Reconeix, entre d’altres, la violència digital, que consisteix en els actes de violència masclista i misogínia en línia comesos, instigats, amplificats o agreujats, en part o totalment, amb l’ús de tecnologies de la informació i de la comunicació, plataformes de xarxes socials, webs o fòrums, correu electrònic i sistemes de missatgeria instantània i altres mitjans semblants que afectin la dignitat i els drets de les dones.

La Llei també concreta la violència masclista en l’àmbit educatiu: qualsevol tipus de violència que es produeix en l’entorn educatiu entre els membres de la comunitat educativa. La Llei, doncs, persegueix, si cal amb més força, la necessitat de prevenir i abordar la violència que es dona en els centres educatius, per acció i per omissió, amb la diligència deguda.

#25n #LesEscolesLliuresDeViolències #ProgramaCoeducat #desemmascarem

Les polítiques públiques en l’àmbit educatiu han d’incorporar la coeducació com a element fonamental en la prevenció de la violència masclista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>