Humoristan, l’exposició digital dels clàssics de l’Humor Gràfic a Catalunya

1humorinstan

La Fundació Gin és una organització sense ànim de lucre dedicada a la promoció i difusió de l’humor gràfic nacional i internacional mitjançant l’edició de llibres, l’organització d’exposicions o la creació d’un museu digital sobre l’humor gràfic.

La fundació va ser creada el juny de 1997 en record i homenatge a qui ha estat un dels grans humoristes gràfics de Catalunya, Jordi Ginés Soteras, Gin (1930-1996). El seu director general és el dibuixant i director de revistes José Luis Martín i el president el periodista Josep Maria Cadena.

Al juliol de 2015 va obrir en període de proves Humoristan, un museu digital dedicat a l’humor gràfic i que ara ja s’ha fet públic i es pot visitar.

Humoristan és una exposició dels clàssics de l’Humor Gràfic a Catalunya, una mostra que recorre els inicis de l’humor gràfic català des de 1845 i fins al final de la Guerra Civil, al 1939, i que inclou artistes icònics com Eusebi Planas, Apel·les Mestres, Junceda, Opisso o Bagaria, entre d’altres. L’exposició compta amb dibuixos publicats a revistes satíriques tan emblemàtiques com L’Esquella de la Torratxa, La Campana de Gràcia,Cuca Fera, Papitu o Revista Nova per a repassar el creixement d’aquest art a Catalunya en una època en què Barcelona s’havia convertit en una de les capitals mundials del dibuix d’humor.

A més de l’exposició virtual – digitalitzada amb una qualitat excel·lent – Humoristan compta amb diverses seccions: articles d’actualitat, exposicions temàtiques, bibliografia, diccionari específic del gènere, nomenclàtor d’autors, sèries de l’a a la zeta…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>