Gramàtica essencial de la llengua catalana

Després d’actualitzar la gramàtica fa dos anys amb la publicació de la nova Gramàtica de la llengua catalana,  l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) posa a l’abast una versió en línia que ha titulat Gramàtica essencial de la llengua catalana. Es tracta d’una versió reduïda de la nova gramàtica que busca acostar-la al gran públic i fer-la accessible.

La Gramàtica essencial està estructurada en 32 capítols i aborda qüestions fonètiques, morfològiques i sintàctiques de la llengua. A banda d’establir-ne les normes, els articles s’acompanyen de diversos materials de suport amb la voluntat de fer-los més entenedors i pràctics. Així, l’IEC utilitza més de 240 quadres resum que esquematitzen els fenòmens i que inclouen comentaris d’ús i exemples.

També es pot consultar un sumari i un glossari amb una selecció de paraules clau. Així mateix, els articles es complementen amb enllaços a l’Optimot per ampliar la informació, com també amb les conjugacions dels verbs més rellevants.

A través d’aquest enllaç podeu consultar tots els recursos língüístics que l’IEC posa a l’abast del públic.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>