Avaluació de la comprensió lectora

Aquest blog ens ofereix un bon recull de propostes sobre la comprensió lectora, el seu autor és: Juan Cruz Ripoll, doctor en Educació, psicopedagog, mestre i orientador del Colegio Santa María la Real de Sarriguren (Navarra) i professor asociado en la Universidad de Navarra.

La comprensió lectora és un fenomen inobservable, i és un fenomen interactiu: depèn de la competència i els coneixements del lector, però també de les característiques del text que està llegint. Per tant, cap mesura ens dirà com és la comprensió d’un lector, sinó que ens proporcionaran una informació indirecta a partir de la qual s’haurà de fer un judici sobre com és aquesta comprensió. Dit això, en aquesta pàgina s’inclou informació sobre tests estandarditzats per a l’avaluació de la comprensió lectora en espanyol, comercialitzats o no. Els tests estan ordenats de forma cronològica, trobant, en primer lloc, els més moderns.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>