JORNADA: Joves, educació i salut mental. Experiències nacionals i europees

jornadacaixaforum1

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, un 20% dels joves d’arreu del món tenen algun trastorn mental. La Generalitat, per la seva part, quantifica que quasi un 7% dels infants i adolescents entre 4 i 14 anys pateixen algun trastorn mental en un any, la probabilitat del qual augmenta segons la seva classe social.
En el cas dels joves, la prevenció i promoció de la salut i el món educatiu esdevenen crucials per combatre aquestes dades, perquè intenten actuar sobre les causes abans que el trastorn es desenvolupi. Aquest panorama ens obliga a analitzar l’estat actual de la salut mental entre els joves de Catalunya, i a debatre sobre quina és la millor manera de prevenir i promocionar el benestar físic, psíquic i emocional de la nostra població juvenil.
Els objectius d’aquesta jornada passen, doncs, per realitzar una aproximació a la realitat dels joves de Catalunya, conèixer experiències que s’estan portant a terme amb èxit, i avaluar la necessitat de coordinació entre el món educatiu, social i sanitari per atendre amb la màxima eficàcia les necessitats dels joves de Catalunya d’una manera integral.

Val a dir, que la Taula rodona: Articulació dels àmbits educatius i de salut per millorar l’atenció als joves, serà moderada per Dolors Viqué ( @dolorsvique ),  psicopedagoga de l’EAP del Servei Educatiu Baix Llobregat-6.

Programa complet de la Jornada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>