Flairosa, la bruixa dels sabons

Carles Sala i Vila
Il·lustracions de Cristina Sardà
Editorial Barcanova
Barcelona, 2008
Sopa de llibres, 146. Sèrie Taronja
ISBN 9788448923624

Resum:

La Flairosa és una bruixa força diferent de la resta, que fa servir sabons màgics per solucionar les coses estranyes que passen al seu poble. No és una bruixa que curi amb herbes, o faci cassolades màgiques. El seu pare era saboner i la seva mare, bruixa. Per això, ella va sortir una bruixa sabonera.

Darrerament, a Vilafrondosa hi passen coses molt estranyes. El riu és bruti pudent, en Roc de can Xerrapeta no bada boca, i unes bèsties misterioseses passegen pels voltants del poble fent de les seves. Tot fa pensar que el bruixot Nastapat ha tornat.La primera que s’adona que alguna cosa no rutlla és la Flairosa. Però, els seus encanteris sabonosos, ¿seran prou poderosos per combatre el malvat bruixot.

Missatge de Carles Sala als seus lectors

Així comença:

Si algú es pensa que totes les bruixes són tallades pel mateix patró està ben equivocat. Sens dubte les que tenen més requesta són les de pell arrugada i nas ganxut, que van amunt i avall amb l’escombra i guareixen els mals de la gent amb escudelles d’herbotes i altres ingredients més aviat fastigosos. Però no és menys cert que també hi ha bruixes de moltes altres menes. Bona prova d’això n’és la Flairosa.

Aquest llibre va ser guardonat amb el segon premi de l’edició del 2007 del Premi Barcanova de literatura infantil y juvenil

Gènere: Novel·la

Personatges: Relat protagonitzat per infants, algun, com la Flairosa amb poders màgics

Aquest llibre tracta temes relacionats amb: Medi ambient – Amistat – Misteri

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>