Duna (Diari d’un estiu)

 de Muriel Villanueva

il·lustracions de Ferran Orta
Babulinka Books
Barcelona, 2015
170 pàgines
ISBN 9788494159077

Resum:

Hola. Em dic Duna i aquest és el meu diari d’estiu. Estic amb les meves dues germanes a casa l’avi, un malcarat. La mare ens ha deixat tirades en aquest poble blanc i blau davant del mar i el mestre de l’escola m’ha posat com a deures que escrigui tot el que em passi abans d’entrar a l’institut.

No ho negaré: semblava que seria l’estiu més avorrit de la meva vida. Ara, però, entre la colla baliga-balaga, els secrets de l’avi, i un noi súper interessant que he conegut al bosc, sembla que la cosa es va animant. Tot apunta que aquest serà un estiu especial, de descobertes, d’aquells que fan créixer.

Què hi diuen els especialistes?

La Muriel Villanueva crea, a partir d’una narrativa construïda en forma de diari, una interessant història plena de sensibilitat que agradarà, en especial, als joves de l’edat de la Duna.

I és que l’escriptora juga hàbilment amb el lector el qual va obtenint la informació de la situació a poc a poc a partir del que escriu la protagonista.

El ganxo de la història és la solidesa del personatge de la Duna. Tota aquella amalgama de sentiments, contradiccions, preguntes i vivències d’una nena que passa a ser jove estan reflectides de forma magistral. La Duna es troba a mig camí d’entendre la nena que va ser i en la jove que s’està convertint a més d’haver d’entendre la complexitat dels adults.

A més, i sense voler desvelar res, la trama ens amaga un tema tabú en la nostra societat. Un conflicte que pateixen moltes persones a la recerca de la seva identitat i encaix en un món que no els entén. El tema es tracta amb respecte i no es magnifica no volent ser ni alliçonador ni manipulador.

Sergi Portela, blog de la llibreria Al·lots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>