Coses que passen de tant en tant

Kestutis Kasparavicius (text i il·lustracions)
Traducció de Laura Vaqué
Editorial Thule
Barcelona, 2009
Col·lecció Trampantojo
ISBN 9788492595419

Resum:

Relats protagonitzats per una pilota de bàsquet, un globus blau, una làmpada, una cadira de cuina, una maduixa…, objectes que es poden trobar en una casa, als quals també acompanyen una llanterna que emet llum negra, un cotxe vermell que pon tres ous, una família de porcs que, com correspon al propis costums, renyen al petit de la casa perquè menja ben assegut i amb coberts i tovalló. En fi, tot un món al revés, que s’exemplifica amb més o menys intensitat en tots els relats, però sobretot en el del conill que viu de cap per avall i el de la casa amb tots els elements fora de lloc.

Així comença:

Una nit, assegut còmodament al sofà, llegia un llibre: Coses que passen cada dia. Ni tan sols vaig adonar-me de l’aldarull tan estrany que es va crear al meu voltant. Molt lentament i sense fer soroll, des de l’altre extrem de l’habitació, va arribar rodolant la pilota de bàsquet. Darrere meu vaig notar una lleu brisa, provocada per un globus blau. Des del sostre, allargant el cable, el llum va baixar. Des de la cuina, movent amb compte les potes, va aparèixer de cop una cadira. Al meu voltant, van començar a reunir-se cada cop més coses i criatures. Totes observaven el meu llibre. Es mostraven descontentes i remugaven.

Obra guanyadora de la 6a edició del premi “Atrapallibres” en la categoria de 9 anys.

Gènere: Relat curt

Personatges: Objectes de casa

Aquest llibre tracta temes relacionats amb: Fantasia – Vida quotidiana – Humor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>