Documentació per a preparar la lectura en veu alta

lecturaenveualtaLa lectura i l’escriptura són considerades eines primordials i bàsiques de la resta d’aprenentatges i, per tant, han de constituir un objectiu d’atenció preferent durant tota l’etapa d’educació obligatòria. La dedicació específica a activitats de descodificació lectora no s’haurien de limitar a l’Educació Primària, sinó que hauria de ser un objectiu que es prolongués al llarg de l’Educació Secundària, en la qual les activitats de comprensió lectora haurien de continuar tenint un paper destacat.

La lectura en veu alta serveix:

  • per practicar l’entonació, el ritme, les pauses i la fonètica,
  • per afavorir la comprensió lectora,
  • per ser generadora de debat,
  • per treballar alguns aspectes gramaticals,
  • per afavorir l’ampliació de lèxic i vocabulari,
  • per prendre consciència de l’organització de la informació.

A continuació us adjuntem dues publicacions que poden ajudar-vos a preparar activitats de lectura en veu alta publicats per l’Editorial TEXT i la Fundació Enciclopèdia Catalana en el marc del certamen que aquesta entitat organitza:

MARTÍNEZ, Gemma. Eines per treballar la lectura en veu alta. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana

SOTA, Txell. La lectura en veu alta. El gust per llegir, el plaer d’escoltar. Barcelona: TEXT, 2015

També us enllacem dos documents usats pel jurat del certamen de lectura en veu alta organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana on s’especifiquen els criteris de valoració.

Quadre de valoració

Taula de valoració

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>