Un estudiant de l’INS Corbera i una estudiant de l’INS Mompou, entre els guanyadors de l’Edurecerca 2015

TRdonesEls premis Edurecerca són una iniciativa dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament amb la col·laboració de les entitats Innobaix, UPC, Diputació de Barcelona, Consell Comarcal del Baix
Llobregat, Parc Agrari, Consell de Dones, Consell Esportiu, Consorci de Turisme, Centre d’Estudis Comarcals, Fundació Orienta i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
Cadascuna de les entitats premia un treball de recerca d’alta qualitat, entre el finalistes de la seva modalitat, seleccionats pels serveis educatius del Baix Llobregat.

El 17 de juny de 2015 s’ha celebrat, a l’auditori del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat, l’acte de lliurament de la tercera edició dels Premis Edurecerca. Aquests premis, promoguts pels Serveis Territorials al Baix Llobregat del  Departament d’Ensenyament juntament amb diferents entitats col·laboradores, volen reconèixer la tasca d’investigació que es porta a terme als instituts de secundària de tot el territori.

La quantitat i qualitat dels treballs seleccionats pels diferents fòrums organitzats pels serveis educatius del Baix Llobregat d’enguany demostren la consolidació d’aquesta iniciativa que té com objectiu premiar l’excel·lència de l’assignatura de batxillerat que permet a l’alumnat acostar-se al difícil i alhora apassionant món de la recerca.

L’acte es va iniciar amb la intervenció del l’Il·lustríssim Sr. Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat, fent menció de la importància d’aquests premis pel que fa a la col·laboració entre les diferents entitats del territori i la importància del treball realitzat entre l’alumne, centre i família. Després d’una interpretació musical del combo de jazz de l’escola municipal de música de la mateixa localitat es va donar inici al lliurament dels premis.

El Consell Esportiu del Baix Llobregat, representat per la vicepresidenta Montserrat Zamora, per la secretària tècnica Paula Blesa i la tècnica Sara Mejías García, va reconèixer la tasca del Marc Sabadell del Col·legi La Ginesta de Castelldefels. El treball del Marc, El Pàdel” , amb l’objectiu de dissenyar una unitat didàctica per tal d’implementar l’ensenyament del pàdel a l’escola.

El premi UPC, de la mà del delegat del rector, José M. Yúfera, va ser lliurat al dos treballs guanyadors, la Marina Barahona (institut Joaquim Rubió i Ors, Sant Boi de Llobregat)  per “La patent dels ocells. La reducció de la resistència induïda”  i al Daniel Allépuz  per “Estudi de la habitabilitat dels exoplanetes de la Via Làctia”. La Fundació Orienta va guardonar Sortir a escena? La por escènica en l’àmbit musical”, de l’Olga Lomero Oro.

El segon bloc de lliuraments de premis es va iniciar amb la intervenció de la Sra. Maria Soler Sala, consellera de les dones i el Sr. Miquel Comino, conseller de política territorial i joventut del Consell Comarcal.trparcagrari

Els premis d’aquest segon bloc van ser per Asier Herèdia  de l’institut Corbera de Llobregat i el seu treball “Història i anàlisi de la dona en el cinema” en la modalitat del Consell de les Dones i menció especial per la Mireia Lluesma de l’institut La Mallola d’Esplugues de Llobregat amb “Les preses del franquisme (1939-1955)”. En la modalitat Parc Agrari el treball guanyador va ser el de l’Andrea Rubio de l’institut Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts amb el treball “El codi de barres dels mosquits“, estudiant les diferents espècies de mosquits que es troben a Sant Vicenç dels Horts en diferents ambients i la seva abundància i distribució relativa (val a dir que, aquest mateix treball, va obtenir una menció del Premi Argó de l’ICE de la UAB); també va rebre una menció especial el treball del Bernat Baleta de l’escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat amb el “Disseny d’un sistema eòlic d’alimentació del reg automàtic de l’hort de l’escola”. Per últim, tancava el bloc el treball de la Mariona Benaiges de l’institut Pompeu Fabra de Martorell, en la modalitat Consorci de Turisme, amb una guia pels senders del terme municipal “Martorell lloc de pas”  i la menció del jurat a la Laia Cirera i la Nerea Martin de l’institut Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts amb les “Visions del Baix Llobregat“.

La intervenció del director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat va obrir el tercer bloc, que va començar amb el Premi Innobaix, per a Segio Albareda (institut Mediterrània, Castelldefels) amb la seva recerca “Redesigning the Hydrospeed”  i atorgat pel president d’InnobaixEmpren Lluís Bahamonde i per la directora general Anna Hernández. La Carla Martínez de l’institut Josep Mestres i Busquets de Viladecans amb “L’almafà i la creació d’una revista”, va rebre de la mà de l’Esther Achuel, directora del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Lobregat, i del secretari del jurat, en Jordi Morera. Per últim, l’Ajuntament de Sant Feliu va atorgar el seu premi a la Sofia Valverde de l’institut Baldiri Guilera (El Prat de Llobregat) per la seva investigació “Ecotoxicologia. Estudi dels efectes de l’aflatoxina B1“.

El portaveu adjunt de la Diputació de Barcelona, en Ramon Castellano, va tancar l’acte i va reconèixer l’excel·lent tasca educativa i investigadora que es porta a terme a les aules i que any rere any es reflecteix amb la qualitat i quantitat dels treballs premiats.

 

Vídeo que reprodueix en diferit l’streaming de l’esdeveniment

Àlbum de fotos

Edurecerca 2015. Treballs Premiats

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>