#aprenentatgeservei , Pau, Drets Humans i Solidaritat. Noves propostes d’Educació per a la Justícia Global

apsguiapausolidaritatAquesta guia ha estat possible gràcies al treball compartit entre LaFede.cat – Organitzacions per a la Justícia Global, l’Ajuntament de Barcelona, el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei, el Consorci d’Educació i el Grup de Recerca en Educació Moral de la Universitat de Barcelona.

L’educació per a la justícia global* és un procés de coneixement i d’anàlisi crítica de la realitat que vincula l’acció local i la seva dimensió global. La seva finalitat és promoure una consciència crítica envers les causes que generen desigualtats i conflictes. També contribueix al canvi d’actituds i pràctiques que han de fer possible una ciutadania responsable, respectuosa i compromesa amb la transformació social.

L’aprenentatge servei és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Ambdós processos conflueixen a l’hora d’entendre l’acció pedagògica com una pràctica transformadora amb dimensió política, orientada a la justícia global i a la igualtat d’oportunitats, que té com a objectiu apoderar les persones per exercir una ciutadania activa i responsable.

El seu impacte es reflecteix en:

  • Els nois i noies, que desenvolupen actituds i valors en defensa d’un món més just i equitatiu.
  • Les entitats i els centres educatius, que estableixen noves aliances de treball en xarxa.
  • L’entorn, la comunitat i la qualitat de vida de les persones sobre les quals s’actua a través de les tasques de servei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>