Els Instituts de Sant Vicenç dels Horts participen de nou al MART XXI

ICOMARS

Dijous dia 2 de maig comença el programa de MART XXI, al Campus de la UPC del Baix Llobregat, a Castelldefels, en el que participen alumnes de 4t d’ESO dels tres instituts de Sant Vicenç dels Horts. Aquests alumnes participen en un projecte de simulació d’una colònia humana a Mart. L’activitat es porta a terme amb investigadors i estudiants de doctorat de la UPC, els dies 2, 6, 8, 10 i 13 de maig, de 9:30 a 13:30h.

En aquesta edició els diferents tallers que integraran el programa es faran conjuntament amb alumnes d’instituts del Prat de Llobregat. Els tallers són els següents:

Grup: Llançament, navegació, aterratge i sistemes de locomoció
Grup: Robòtica. Els Rovers Marcians
Grup: Sistmes de telecomunicacions
Grup: Sistemes de producció i consum d’energia
Grup: Monitoratge i control. Aplicacions de sensors
Grup: Producció alimentària
Grup: Sistmes de suport vital i gestió de residus
Grup: Sistemes d’obtenció, distribució i consum d’aigua
Grup: Disseny i construcció de la colònia

«Mart XXI» és un programa adreçat a noies i nois de segon cicle d’ESO amb l’objectiu d’acostar-los a la universitat, despertar l’interès per la ciència i la tecnologia, reforçar la seva motivació i autoestima i contribuir a aconseguir que continuïn l’escolaritat més enllà dels nivells obligatoris. Amb la voluntat de fomentar les vocacions cinetífiques i tenològiques.

Mart XXI és una realitat gràcies a la complicitat amb el món local, els centres de secundària i a institucions com ara l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona i el FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tenologia).

Aquesta serà la quarta edició amb partipació dels instituts de Sant Vicenç dels Horts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>