A l’INS Can Margarit s’ha tractat “La Recerca en Plantes: beneficis per la societat actual” dintre del cicle “La ciència en primera persona”

En el marc de la Setmana de la Ciència, i dintre del cicle La ciència en primera persona s’ha portat a terme una conferència a l’INS Can Margarit de Corbera de Llobregat a càrrec de Jordi Bou i Torrent: investigador postdoctoral senior i professor associat a la UAB, adreçada al 4t curs d’Educació secundària.
La conferència s’ha fet des de l’enfocament: Una miqueta de la recerca en plantes: llum i ombra, com aquest senyals són percebuts per les plantes?: on s’han remarcat les actituds que hem de tenir per fer ciència: curiositat, fer-se preguntes, el mètode científic, no tenir por a equivocar-se, esforç personal, treball en equip… i on s’ha fet una pinzellada del dia a dia al laboratori.


També s’ha parlat de com abordar un problema biològic (disseccionant-lo), de la importància de la llum en les plantes, d’escollir un bon model per a estudiar els problemes biològics, de la genètica (mutants, DNA, RNA i proteïnes). S’ha explicat que és un mutant, de la importància dels mutants i de les plantes transgèniques per a la recerca. Finalment, s’ha tractat de com les plantes utilitzen la llum en la seva doble vessant, com a font d’energia mitjançant els pigments fotosintètics i com a senyal informativa de l’entorn mitjançant els fotorreceptors o receptors de llum vegetals. I per acabar, s’ha presentat la síndrome de fugida de l’ombra o de com les plantes perceben altres plantes veïnes que són competidores per la llum.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>