20 de novembre: Dia Universal del Nen. L’escola Campderrós hi contribueix mitjançant un bloc.

diamundialdelsinfants

El 1954 l’Assemblea General de les Nacions Unides va recomanar (resolució 836 (IX) que tots els països instituïssin el Dia Universal del Nen, data que es dedicaria a la fraternitat i a la comprensió entre els nens del món sencer i es destinaria a activitats pròpies per promoure el benestar dels nens del món. L’Assemblea va suggerir als governs que celebressin el Dia en la data que cada un d’ells estimés convenient. El dia 20 de novembre marca la data en què l’Assemblea va aprovar la Declaració dels Drets de l’Infant el 1959 i la Convenció sobre els Drets del Nen el 1989.

L’escola Campderrós de Vallirana ha elaborat el blog Els drets dels infants al Campderrós on proposa tot un seguit d’activitats i de recursos adreçats a cadascun dels nivells d’educació infantil per a treballar-los, sota la divisa:  “volem ensenyar per aprendre i per això oferim aquest bloc”

En paraules del mateix professorat de l’Escola Campderrós:
Cada nivell treballa un o dos dels drets i així durant l’escolaritat es pot parlar de tot el decàleg de drets.( Cinquè i sisè encara no tenen material).
També oferim algun material complementari per poder afegir més activitats depenent de  les necessitats del vostre centre.

Esperem que sigui una bona eina per començar a treballar amb les nenes i nens. Conèixer i parlar dels seus drets i obligacions pot ser una bona manera de fer ciutadans crítics i responsables.

Amb aquesta idea hem treballat i escoltarem totes les vostres propostes.

 

La Convenció sobre els drets de l’infant és un instrument internacional que estableix els drets civilspolíticseconòmicssocials i culturals de la infantesa. Fou adoptada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre del 1989 i entrà en vigor el 2 de setembre del 1990 després de la seva ratificació per part de vint Estats membres. La convenció consta de 54 articles i de dos protocols addicionals, un sobre la participació delsnens en conflictes armats i un altre sobre la venda de nens i prostitució i pornografia infantils.

Aquesta iniciativa constitueix una de les fites més importants en el reconeixement i l’afirmació dels drets humans. La Convenció sobre els drets de l’infant és un dels tractats més referendats del món, ja que segons UNICEF ha estat ratificat per 193 Estats, gairebé tots els membres de Nacions Unides. La Convenció està centrada en la infància, es refereix a les necessitats i drets específics dels nens i obliga els Estats a obrar a favor dels seus millors interessos. (font viquipèdia)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>