Hem rebut de l’editorial… Kalandraka

A la biblioteca del Servei Educatiu Baix Llobregat-6 hem rebut algunes novetats del mes de novembre de l’editorial Kalandraka. Són llibres il·lustrats que llegirem amb atenció i en farem difusió entre les escoles de la nostra demarcació territorial.

ÀLBUM IL·LUSTRAT

DESPRÉS DE LA PLUJA
Miguel Cerro
ISBN 978-84-8464-969-4

“Després de la pluja” és una faula moderna sobre la superació de les adversitats, l’adaptació al medi i la col·laboració d’uns amb altres per a la supervivència del col·lectiu. Un diluvi inunda el bosc i els seus habitants hauran de començar de nou des d’un improvisat refugi. Una guineu petita s’ofereix per anar a buscar menjar i aigua, però el grup no creu en les seves capacitats -ni en les seves intencionsi prefereix que siguin altres qui facin aquestes tasques.
El valor de la solidaritat, l’afany de superació i la recerca de la felicitat immaterial estan presents en el VIII Premi Internacional Compostela per a àlbums il·lustrats, una obra de colors intensos i amb una composició molt original.

LLIBRES DE CONEIXEMENTS

INVENTARI IL·LUSTRAT DELS INSECTES
Virginie Aladjidi / Emmanuelle Tchoukriel
Faktoría K de Libros
ISBN 978-84-15250-92-0

Els artròpodes ja representen més del 80% dels animals del planeta. Els científics, que han catalogat un milió de tipus d’insectes, calculen que la xifra real està entre els cinc i els deu milions d’espècies. Són criatures molt útils, ja que col·laboren en la pol·linització de les flors i alhora són l’aliment d’altres animals.
Un llibre atractiu no només per la vistosa representació gràfica dels insectes, sinó també pels continguts tècnics -assequibles i informatius- sobre la seva anatomia, hàbitat, alimentació, curiositats relacionades amb la captació dels sonsi les imatges, o el desenvolupament fisiològic dels que experimenten una metamorfosis.

LLIBRES DE POESIA

LO QUE SABEN LOS ERIZOS

Beatriz Osés
Orihuela. Faktoría K de Libros
ISBN 978-84-15250-95-1

Este libro reúne casi una treintena de poemas marcados por la melancolía de la protagonista, que recurre a distintos animales para averiguar cuánto pesa una lágrima. Pero ni la ballena, ni la cigarra, ni la musaraña, ni el león… saben “cuándo pasa la negra tristeza”.
Ese diálogo emocional entre los personajes del poemario es también un diálogo literario entre las composiciones que conforman este libro, cuya estructura responde a una estudiada secuencia temática.
Así, mientras acompañamos a la niña en su búsqueda de una solución, descubrimos cómo, cuándo y por qué lloran esas criaturas; incluso aquellas que, por orgullo, ocultan su llanto. Y aprendemos a endulzar con positivismo los malos momentos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>