Hem rebut de… @Kalandrakaedit

Els mesos de setembre i d’octubre són plens de novetats de l’editorial Kalandraka. àlbums il·lustrats, llibres-joc i una llarga entrevista a Roberto Innocenti. En aquests dos mesos Kalandraka ha continuat la seva tasca de recuperar l’obra de Maurice Sendak, ha traduït al castellà un clàssic de l’àlbum il·lustrat en català, el Raspall de Pere Calders i Carme Solé Vendrell i ha encetat una sèrie amb l’obra de Quentin Blake. Aquests llibres aviat passaran a formar part de les nostres bibliomaletes.

portada REGALO catalanUn regal diferent, de Marta Azcona i Rosa Osuna

En Tristany obsequia el seu amic Marcel amb un tros roba que li va sobrar de les cortines. Sota la llaçada i el paper de regal, un obsequi pot esdevenir una desil·lusió per a qui esperava una altra cosa. En Marcel apreciarà la senzillesa del detall perquè els protagonistes d’aquesta història pertanyen a un món on es valoren els objectes més insignificants.

 

 

Angelica_Sprockets_Pockets_HBcvr.qxdLes butxaques de l’Angèlica, de Quentin Blake

Un relat rimat, amb gran profusió de colors, sobre un personatge molt divertit que atresora els objectes més impensables. Sempre està envoltada de nens i nenes, de diferents edats i orígens. L’Angèlica Coll és l’amiga que tothom voldria tenir,perquè té recursos per a tot: ocurrent, desbaratada i extravagant.Qualsevol objecte pot ser de gran utilitat a les seves mans;és per això que, com si fos per art de màgia, de tots els racons del seu abric apareixen gelats, botzines o barrets.

 

 

magnolia klk COVER.inddEl senyor Magnòlia, de Quentin Blake

Clàssic de Quentin Blake, publicat el 1980 i guardonat amb importants premis; és un relat rimat protagonitzat per un personatge simpàtic que va enumerant els elements que l’envolten. La història del senyor Magnòlia, alegre i contagiosa, destaca pel seu humor i per la successió desbaratada d’anècdotes que esdevenen, entre les quals -a tall de tornada- es repeteix que al protagonista li falta una bota. Tot canviarà amb l’arribada, per sorpresa, d’un paquet embolicat en paper de regal…

 

 

cepillo-cCepillo, de Pere Calders i Carme Solé Vendrell

Un clásico de la literatura infantil catalana que destaca por su pulido estilo literario a través de la ironía, del absurdo y del componente fantástico. Así, el protagonista se encuentra con que el cepillo que trata como si fuese un perro, cobra vida y ayuda a la familia en un peligroso trance, pese al escepticismo inicial de los padres, que no creían que el objeto con el que jugaba su hijo fuese una mascota de verdad. Una obra maestra de Pere Calders que, desde el mundo infantil, cuestiona la realidad lógica de los adultos.

 

 

FMP_9781406369069_HC_NT port.inddCinc minuts de tranquil·litat, de Jill Murphy

Clàssic publicat fa 30 anys que invoca un desig pràcticament inabastable per aquells que tenen nens petits: tractar d’aïllar-se del món per uns instants sense que aquests irrompin amb les seves inquietuds, ocurrències imprevisibles i espontaneïtat. Destaca l’elecció d’uns animals tan robustos com són els elefants per a protagonitzar un relat divertit i entranyable. La senyora Gros i la seva prole estan hàbilment humanitzats amb una vestimenta quotidiana i un entorn domèstic només començar la jornada.

 

 

cover NICOMEDES.inddNicomedes, cap pelat, de Pinto  & Chinto

En Nicomedes no troba cap solució a la seva calvície prematura: a cada alternativa a la frondosa cabellera pèl-roja que lluïa, li sorgeix un inconvenient inesperat i molest, cadascú més absurd que l’anterior. De sobte, se li enfilen al cap un perruquer, una parella de ballarins, una velleta aficionada a fer mitja… Per sort, abans de perdre del tot la paciència –i el seny-, va tenir una idea molt pràctica.

 

 

cuberta.inddAurelio, de Antonio Rubio i Federico Fernández

Original propuesta rimada protagonizada por un inquieto murciélago. Murciélago y Aurelio son, precisamente, palabras que contienen todas las vocales. Desde la A hasta la U, el autor construye sencillas frases poéticas a base de palabras que contienen una, dos y hasta tres vocales de cada. Con un tono lúdico y abundantes sonoridades, esta obra fomenta que el público infantil se familiarice con el alfabeto, las palabras y la lectura: primero con voces simples, incrementando de forma progresiva la cantidad de sílabas.

 

portada.inddUn clot és per cavar-hi (primer llibre de definicions), de Ruth Krauss i Maurice Sendak

Àlbum il·lustrat que conté una part de l’ampli i variat univers infantil: les parts del cos, objectes i animals de l’entorn més pròxim, activitats quotidianes, elements del joc… Frases breus i lliures s’intercalen amb les il·lustracions; raonaments propis de la lògica infantil amb els quals els nens i nenes s’identifiquen i assumeixen com a seus.

 

 

 

portada arbol.inddL’arbre de l’escola, de Antonio Sandoval i Emilio Urberuaga

Història d’estructura circular que narra -amb un llenguatge senzill- la relació entre un nen i un arbre petit que va creixent gràcies a l’amor que rep d’ell, i a l’afecte d’altres companys que segueixen el seu exemple. Malgrat la resistència inicial de la mestra perquè interactuessin amb l’arbre, també ella acaba afegint-se a la iniciativa dels alumnes, que aconsegueixen cridar l’atenció dels botànics. La importància de l’educació ambiental, el contacte directe dels alumnes amb la naturalesa per la seva formació integral i l’esperit col·laboratiu en la comunitat educativa són presents en aquest llibre.

 

Llibre-joc

5-puzles-janosch_02Janosch. 5 puzles per jugar amb el petit Ós i el petit Tigre

Del conte al joc. Les il·lustracions del petit Tigre i el petit Ós es converteixen en un trencaclosques senzill de cartró, perquè els infants prelectors puguin moure les peces, per fer i desfer les imatges.

 

 

Entrevista

portada ok.inddRoberto Innocenti, el cuento de mi vida, de Rossana Dedola

El gran mestre de la il·lustració contemporània repassa els records de la seva infància marcada per la guerra, el seu descobriment de la pintura i l’art, comenta les claus de les seves principals obres i explica la seva visió de la creació artística actual.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>