Mot per mot. Literatures d’infant

L’autora d’aquest llibre, la Roser Ros és pedagoga, narradora, professora, escriptora, experta en llibres per a infants i en folklore narratiu, crítica literària, gestora cultural i mediadora literària. La seva veu i la seva escriptura tenen un gran prestigi en el mon de la literatura infantil i la lectura.

El llibre que us presentem és un petit compendi que els proposa diverses maneres d’acostar la literatura als més petits i ens dona eines per tal que aquest acostament sigui plaent i profitós tant per als adults que el proposen com per als infants que el reben.

L’autora articula el contingut del llibre en cinc parts. En la primera ens parla de la seva experiència en el camp sempre complex de la lectura, la narració i la literatura i hi mostra alguns llibres que són referència obligada per als mediadors de literaris, els narradors i el món educatiu en general. En les tres següents hi aplega mostres de textos (poesia, teatre i conte) que s’inspiren en la tradició oral i que pivoten sobre jocs verbals i sonors. Uns exemples li han permet bastir una experiència de 33 anys al voltant del que ella mateixa i la Teresa Duran van anomenar les primeres literatures.

El darrer apartat de l’obra el dedica a presentar un seguit de recursos (llibres, apps…) que han de permetre, qui ho vulgui, provar sort en aquest mon de mots que és la literatura per a infants.

ROS, Roser. Mot per mot. Literatures d’infant. Barcelona: Associació de mestres Rosa Sensat, 2019 (Temes d’Infància; 74) ISBN 9788412009606

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>