Biblioteca escolar: documents per a la seva gestió

El Programa de Biblioteques Escolars del Departament d’Ensenyament, seguint la seva bona feina de suport i de dinamització de la biblioteques dels centres educatius catalans, ha publicat els documents:

  • Què, qui, com de la biblioteca: la posada en marxa de la biblioteca en un centre educatiu. Es tracta d’una eina adreçada a aquells centres que es plantegin endegar un projecte de biblioteca escolar o bé a aquells que decideixen revisar-ne els seus objectius i les seves tasques. Aquest document permet visibilitzar, de manera esquemàtica, els diferents punts claus que cal tenir present en un projecte de biblioteca que doni suport al currículum.
  • Esporgar la biblioteca a l’escola i a l’institut: triar i destriar, processos per a una gestió eficient del fons. És un document elaborat per Mercè Abeyà, Montserrat Gabarró, Àngels Riu i Aurora Vall, especialistes en biblioteconomia i biblioteca escolar a partir d’un encàrrec del Programa de Biblioteques Escolars del Departament d’Ensenyament. Té la voluntat de ser una eina de suport per a les persones responsables de la biblioteca dels centres educatius pel que fa a una de les actuacions que han de realitzar per a la gestió del fons: destriar (esporgar) els documents que han quedat obsolets o són poc adequats per diferents motius. Proporciona les eines necessàries per facilitar-ho al màxim, tant pel que fa als procediments pràctics que cal emprar com als conceptes teòrics necessaris per fer més entenedor el procés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>