Jo; SÍ. Educació per a la Integritat

josiintegritatProjecte realitzat per l’Oficina Antifrau de Catalunya, amb la col·laboració del CESIRE, que té la finalitat de facilitar recursos didàctics al sistema educatiu per contribuir en l’educació dels joves.

Es tracta d’enfortir els valors de la integritat personal i la coherència en les conductes individuals, amb l’objectiu últim d’establir una cultura de l’honestedat i de la transparència.

També pretén assolir el compromís del centres en una mirada de l’educació dels valors posant èmfasi en la perspectiva de la integritat i, com a conseqüència, divulgar la dignificació del treball públic i de la política.
La finalitat d’aquest projecte és contribuir a l’educació dels joves en tot allò que fa referència a la integritat personal i a la coherència en les conductes individuals amb l’objectiu últim d’establir una cultura de l’honestedat, de la transparència i de la defensa del bé comú. També, i com a conseqüència, la dignificació del treball públic i de la política.

La utilització d’aquests recursos didàctics és de lliure accés, si bé l’oficina antifrau, editora de la proposta, n’agrairà els retorns dels qüestionaris d’avaluació un cop portada a terme l’experiència.

A la nostra demarcació, ara per ara, l’INS de Corbera de Llobregat és el centre participant en la fase d’experimentació d’aquest projecte.

En paral·lel,  és oberta la inscripció al taller de formació orientat a presentar el projecte  i els seus materials didàctics.
El taller es realitzarà a Barcelona en 4 sessions, de dimecres a la  tarda, a partir del 15 de gener de 2014.
9003040532   Taller. Educació per a la Integritat
2013-2014   Taller. Secundària en general
  
   15/1/2014 – 5/2/2014 (12 hores) de 17:00h a 19:00h
   DEP Centre de suport a la innovació i la recerca educativa (CESIRE)
   Avinguda Drassanes 10 (Barcelona) 
   El taller es realitzarà a la ciutat de Barcelona (Espais pendents de confirmació)
Accessos   Plànol
Inscripció   02/12/2013 – 13/01/2014
  
Persones destinatàries   Professorat d’ensenyament secundari, en general, interessat a promoure la introducció dels valors relacionats amb la integritat
Requisits de certificació   Assistència d’un 80% de les hores de què consta el taller i lliurament d’una proposta didàctica relacionada amb el projecte “Jo sí, educació per a la integritat”
Descripció   Taller de presentació del projecte i els materials didàctics corresponenets al projecte “Jo si, Educació per a la itnegritat” i aprofundiment en el seu potencial educatiu.
Objectius   1. Presentar el projecte “Jo sí, educació pr a la integritat” com una estratègia de formació de l’alumnat amb materials curriculars de qualitat alhora que es potencien els valors relacionats amb la integritat i la transparència.
2. Promoure els valors relacionats amb la integritat com a fonament i garantia d’una societat democràtica i prevenció de la corrupció
3. Facilitar recursos didàctics al professorat que li permetin incloure els valors de la integritat de manera transversal, sense que representi un afegit als continguts curriculars actuals.
Continguts   SESSIÓ 1: Presentació del projecte “Jo sí, Educació per a la integritat” i treball amb els materials del mòdul “Elecció de delegat/da”
SESSIÓ 2: Treball amb els materials del mòdul “La dialèctica individu-comunitat”
SESSIÓ 3: Treball amb els materials del mòdul “El joc de la Transició (1975-1982”
SESSIÓ 4: Treball amb els materials del mòdul 4, “Identitat i transgressió” i mòdul 5., “La publicitat al servei dels valors cívics”
Organització   CESIRE. Centre de suport a la innovació i recerca educativa
E-mail   ceres.anc@gencat.cat
Calendari  
 Sessió 1   dimecres   15/01/2014   1700   1900 
 Sessió 2   dimecres   22/01/2014   1700   1900 
 Sessió 3   dimecres   29/01/2014   1700   1900 
 Sessió 4   dimecres   05/02/2014   1700   1900 

INSCRIPCIÓ OBERTA FINS EL 13 DE GENER DE 2014

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>