Les maletes de còmics a l’Institut Francesc Macià

Durant els mesos de desembre i gener, a l’Institut, hem gaudit de les maletes de còmics confeccionades pel CRP i Còmics a Cornellà.

Alguns cursos de la ESO han aprofitat l’hora de Pla de Lectura per introduir la lectura de còmics a classe. L’alumnat de l’Aula d’Acollida també ha descobert aquests nous exemplars.

Els grups de 1r d’ESO també han llegit els còmics i n’han escollit un per fer una breu exposició oral presentant el còmic escollit a la classe.

IMG_2127   IMG_2124

A continuación trobareu uns quants textos sobre aquesta activitat, redactats per l’alumnat de primer:

LA NOSTRA EXPERIÈNCIA SOBRE ELS CÒMICS A PLA DE LECTURA

A nosaltres, al Jordi i al Marc, ens ha semblat una activitat molt divertida, ens agrada llegir còmics, perquè creiem que és una manera de  llegir més entretinguda, els còmics són més fàcils de llegir , perquè tot el que expliquen no ho has d’imaginar, perquè ho expressen en dibuixos.

Un altre punt a favor que hem trobat en la lectura de còmics és que els còmics són educatius (els que hem llegit), hi ha alguns que tracten  fets reals i això t’ajuda a veure la realitat del dia a dia, després hi ha còmics de ciència ficció, que aquests no son reals , però també serveixen per a distreure’t una mica.

També hem trobat un altre punt a favor, en aquesta activitat, que era explicar el còmic que a nosaltres en ha  agradat, i evidentment el que ens hem llegit, i així els company es podien imaginar com era aquell còmic.

En definitiva hem de donar les gràcies a aquells que han col·laborat perquè nosaltres haguéssim pogut llegir aquests fantàstics còmics.

 Jordi Guerrero i Marc Hernàndez

IMG_2125

En Pol Baún Carayo i en Jordi Fernández Gelis diuen:

A nosaltres ens han agradat molt, perquè són molt diferents als llibres de lectura i tenen una altra manera de llegir-se. 

Tenen històries molt rares, algunes coses sense sentit però la gent que els escriu tenen moltíssima imaginació i gràcies a elles avui dia existeixen coses noves que si no haguès estat per aquesta gent tan creativa no existirien, com per exemple els coets (Objectiu Lluna de Tintin). 

Diuen que Cornellà de Llobregat és la ciutat dels còmics perquè hi ha molts escriptors i dibuixants que hi viuen. 

Nosaltres hem estat llegint còmics durant dos mesos aproximadament a l’hora de Pla de Lectura.

Ens ha agradat molt i volem tornar-ho a repetir.

La Lídia Villaverde, la Mireia Palomo i la Natàlia Rodríguez escriuen:

Durant 8 setmanes, cadascú agafava un còmic per llegir-lo i un cop acabat ho vam exposar davant de tota la classe.

El que vam explicar va ser un resum de tot el llibre, no és fàcil explicar un còmic perquè normalment s’expressen amb vinyetes de dibuixos i bafarades. Explicàvem com eren les il·lustracions: si eren realistes, molt creatives o de ficció, si els dibuixos eren amb detalls o molt senzills…

Més endavant, vam fer un debat sobre els temes que tractaven els còmics que ens van agradar més, com per exemple el racisme, el masclisme, els maltractaments als animals, etc. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>