Aprenentatge Servei

En el Projecte Amphibia els alumnes de secundària realitzen un treball curricular previ a l’aula (estructurat en 10 hores) i posteriorment visiten i fan un mostreig d’amfibis a una bassa o punt d’aigua proper al centre. Les dades que es recullen s’envien a l’entitat Paisatges Vius, que les recull al web www.1000punts.cat. L’alumnat s’introdueix al món dels amfibis, es familiaritza amb la cerca on line a través de mapes dels punts d’aigua propers al seu centre, aprèn a fer un mostreig d’amfibis seguint una metodologia científica i es consciencia sobre les problemàtiques que afecten a aquestes espècies. Les dades que es recullen serviran per emprendre possibles mesures de gestió en els punts d’aigua que ho requereixin, i per apropar el jovent als amfibis i als seus hàbitats.

Per entendre com ha de ser aquest punt d’aigua proper al centre i què s’hi fa podeu veure aquest vídeo.

Què inclou el material de suport?

El material pedagògic de l’activitat consta de:

  • Dossier per al professorat. Conté la proposta de les activitats a realitzar al centre educatiu amb l’alumnat durant 10 sessions. (adjuntem a aquest correu)
  • Dossier d’avaluació per a l’alumnat. És el document que recull els resultats de les activitats realitzades durant les 10 sessions. (adjuntem a aquest correu)
  • Model transferible “Conservació de la fauna”. Aquest document marc sobre fauna proporciona tot un seguit de recursos i documents per al professorat que pretén facilitar la implantació del servei comunitari en les tres etapes: abans, durant i després del servei.

A més, hi ha un material de suport  (que es deixarà en prèstec al CRP del Montsià) que consta de:

  • Un Kit didàctic: fitxes plastificades, targetes i altre material per les activitats d’aula.
  • Un Kit de mostreig: botes d’aigua, salabre, safata, estris per a la neteja del material, fitxes de camp (observació, caracterització de punts d’aigua i hàbitats) i clau dicotòmica per a la identificació de larves d’amfibis.

Com entrar a formar-ne part?

Per entrar a formar part del PROJECTE AMPHIBIA cal que el professorat que realitzarà l’activitat de Servei Comunitari faci una formació  d’unes 4 hores de durada (durant un matí). Aquesta formació es farà a L’Ametlla de Mar un dia lectiu del mes de març del 2019 (la data es determinarà segons les respostes dels centres interessats).

Posteriorment, els centres participants en la formació podran optar a realitzar una primera sortida amb alumnes amb l’acompanyament d’un tècnic de la Societat Catalana d’Herpetologia.

Si hi esteu interessats què cal fer?

Si el vostre centre està interessat en realitzar el Projecte Amphibia com a projecte de Servei Comunitari, cal que ompliu el formulari que trobareu clicant AQUÍ 

Les places de formació són limitades i, en cas necessari, s’adjudicaran prioritzant els centres adherits en que hi participin més d’un professor.

Comenteu la proposta amb el vostre equip directiu i als responsables i/o coordinadors del Servei Comunitari, i si hi esteu interessants contesteu el formulari el més aviat possible.

Us adjuntem enllaços per a més informació, i quedem a disposició per qualsevol consulta.

PROJECTE AMPHIBIA

https://soccatherp.org/projectes/amphibia-coneixent-estudiant-i-conservant-les-basses/

PAISATGES VIUS

https://paisatgesvius.org/ca/projectes/419

1000 PUNTS D’AIGUA

https://1000punts.cat/ca/projecte-que-es-un-punt-d-aigua

https://www.youtube.com/watch?v=zpV1zaXvaBc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>