Jornada adreçada a professional docent, sanitari i públic en general en la que es tractaran, des de diferents vessants, alguns temes d’interès en nutrició infantil.
Objectius:
Millorar la formació dels docents i professionals sanitaris en l’àmbit de la nutrició infantil.
Conèixer estratègies per millorar la conducta alimentària en infants.
Conscienciar a professionals i famílies de la importància d’una alimentació correcta en l’etapa infantil.
Incentivar la participació de diferents col·lectius en programes de promoció de la salut
Continguts:
– Al·lèrgies alimentàries.
– Promoció de la salut i educació alimentària en escoles.
– Estratègies per millorar els hàbits i la conducta alimentària en la infancia.
– Influència de la ingesta d’oli de palma sobre la salut.
– Consum de llet de vaca: avantatges i desavantatges
Programa i participants:
08:30h Recepció i lliurament de documentació
09:00h Inauguració
09:15h Al·lèrgies alimentàries, Maria Esteller Carceller. Pediatra d’atenció primària. Línea Pediàtrica Tortosa. Grup de Treball de Gastroenterologia. Societat Catalana de Pediatria
10:00h Com ensenyar nutrició i hàbits saludables també a les escoles, Rosa Domingo Beltran. Infermera de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre. Dispensari d’Educació Diabetològica. Tècnica superior en Dietètica
10:45h Pausa cafè
11:00h Pautes per a nens mal menjadors, Montse Genaró i Jornet. Psicologa Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç del Montsià
11:45h Perill: Oli de palma. Pere Genaró i Jornet. Pediatra. Hospital de Tortosa “Verge de la Cinta”. Grup de Treball de Gastroenterologia. Societat Catalana de Pediatria
12:30h Mites i realitats sobre el consum de llet de vaca. Neus Pociello Almiñana. Pediatra. Hospital de Lleida “Arnau de Vilano. Grup de Treball de Gastroenterologia. Societat Catalana de Pediatria
13:15h Cloenda
Data: 4 d’abril de 9:00h a 12:00h
Lloc: Institut de l’Ebre, Av. Colom, 34-42, 43500 Tortosa