CESIRE Secrets Elementals

Secrets elementals: escape room de la taula periòdica és una proposta didàctica ludificada  elaborada per un equip interdisciplinari del CESIRE. Es va elaborar l’any 2019 amb motiu de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics. Consisteix en un conjunt de petits reptes encadenats, estructurats a mode d’escape room, que cal superar per arribar al repte final. Neix amb el propòsit de promoure la implicació i la motivació de l’alumnat, connectant emocions i aprenentatges a l’entorn dels elements químics: el seu origen, la construcció del coneixement científic, les seves relacions amb la tecnologia i la societat i i els valors de desenvolupament sostenible.

L’activitat està formada per un conjunt de capses i de cartells a través dels quals es resolen els reptes, que no es poden deixar sense resoldre per passar al següent.

Aquest kit estarà disponible en préstec al CRP del Baix Ebre.

El termini per inscriure’s a la formació és el divendres d’aquesta mateixa setmana, dia 28 de maig. La formació és realitzarà durant el mes de juny. Hi haurà connexions telemàtiques els dies 2, 16 i 30 de juny de 18:00 a 19:30 h, i proves, reptes i tasques a realitzar al moodle.

Es prioritzaran les inscripcions del professorat d’un mateix centre, ja que es recomana que s’inscriguin dos professors d’un mateix centre i almenys un dels dos sigui de l’especialitat de Física i química, amb l’objectiu de promoure activitats i projectes interdisciplinaris.
La formació està vinculada al projecte “Secrets elementals per promoure la sostenibilitat”, una proposta pedagògica dissenyada al CESIRE amb enfocament interdisciplinari amb múltiples connexions amb les arts i la llengua, amb uns kits associats que inclouen el material per dur a terme un escape room amb reptes de sostenibilitat que connecten amb els problemes socials i mediambientals relacionats amb els elements en risc i amb els ODS. La formació és necessària per tenir el kit en préstec. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>