#100tífiques 2022

Data: 11 de febrer de 2022
Modalitat: Presencial o virtual
Adreçat a: 6è de primària i 1r d’ESO
Coordinadors: FCRI i BIST
Contacte: info@100tifiques.cat | info@bist.eu

Iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
L’activitat, que celebrem l’11 de febrer, en coincidència amb el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, té per objectiu impulsar les vocacions STEAM, especialment entre les nenes.
Es basa en crear referents femenins mitjançant una xerrada, presencial o virtual, impartida per una #100tífica o dona innovadora en el camp de les STEAM: investigadores, tecnòlogues, enginyeres, impulsores d’iniciatives, comunicadores científiques, emprenedores, inventores, etc., tant del sector privat com públic.
Missatges clau
El docent és convidat a reflexionar sobre la recerca que fa la investigadora, com deu ser la seva feina, i quins reptes suposa ser científica. Els missatges força, que poden treballar-se prèviament a l’aula, giren al voltant d’aquestes idees:
• La ciència és més que la recerca. Hi ha tot un seguit del que podríem anomenar “professions de la ciència” i que involucren diferents departaments i àrees de gestió a les institucions públiques i empreses privades.
• La ciència és tot allò que té a veure amb el mètode científic. Això implica que abasta tots els àmbits del coneixement susceptibles de la seva aplicació (des de la medicina a la lingüística, de l’astrofísica a la sociologia, etc…).
• La ciència tracta de fer-se preguntes, i requereix essencialment de la curiositat i l’interès, i no tant d’una excel·lència excepcional i única en matemàtiques o física.
• La ciència no té sexe ni edat, i els professionals que s’hi dediquen tenen famílies, aficions, costums i preferències que s’assemblen molt als qui no ho fan.

A la secció del https://100tifiques.cat/recursos/ trobareu una guia didàctica amb diferents propostes que podeu treballar amb l’alumnat.

Procediment d’inscripció dels centres escolars

Entreu al web
(https://100tifiques.cat) i
identifiqueu-vos
(https://100tifiques.cat/accedir/)
amb l’usuari (el vostre email) i
contrasenya de l’anterior edició,
perquè el formulari que
emplenareu contingui ja
informació d’edicions anteriors.
Si us inscriviu per primer cop,
rebreu un email on us validarem
i en el qual rebreu les vostres
credencials.
Empleneu el formulari,
actualitzeu dades si és el
cas i verifiqueu que
adjunteu la carta de
compromís.
Enguany podeu triar
entre la modalitat
presencial o virtual, però
heu d’adjuntar igualment
un enllaç per a una
reunió virtual per
assegurar-vos que tindreu
una xerrada.
Empleneu el formulari,
actualitzeu dades si és el
cas i verifiqueu que
adjunteu la carta de
compromís.
Enguany podeu triar
entre la modalitat
presencial o virtual, però
heu d’adjuntar igualment
un enllaç per a una
reunió virtual per
assegurar-vos que tindreu
una xerrada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>