La Catalunya del segle XX. Mobile History Map 2016

Ja s’han publicat a la XTEC les bases de participació al concurs Mobile History Map 2016.

En aquesta edició el concurs MHM convida a participar en el repte “La Catalunya del segle XX. Records i vivències d’un temps passat”, amb l’objectiu de recuperar i recollir documents gràficsmhm_1 i orals del seu entorn proper per mostrar com eren els llocs, persones, històries, costums, oficis, eines, estils de vida, el lleure, la cultura, els jocs, etc al segle passat.

La convocatòria està oberta als centres educatius de Catalunya en dues categories: primària i secundària.

Hi ha algunes novetats importants a tenir en compte en aquesta edició:

  • A diferència del curs passat, en que els premis s’atorgaren per una única aportació, en aquesta ocasió els premis seran per a totes 3 aportacions del paquet d’informació que presenti el grup.
  • Cada aportació ha d’estar en 3 idiomes en el cas de secundària i 2 en el de primària.
  • Cada paquet de 3 aportacions, haurà d’incloure, en el moment de la inscripció, l’enllaç a un vídeo d’1min de durada (com a màxim) en que s’expliqui com s’ha construït el contingut de les aportacions (quin i perquè s’ha triat, com s’ha recollit la informació, com s’ha seleccionat, alguna imatge de la informació presentada….). En el cas de les ZER es considerarà tots els codis que formen part de la ZER com un sol centre.
  • Cada centre podrà presentar com a màxim 3 grups de 3 aportacions (en 3 o 2 idiomes cadascuna) com a màxim per a cadascuna de les categories (primària i secundària).

El fet que només es puguin presentar 3 paquets per centre, no impedeix que a l’escenari cada centre pugui treballar amb molts més grups. Es poden introduir punts sense tenir en compte les limitacions del concurs i seleccionar a última hora aquells que el centre decideixi portar a concurs.

El formulari d’inscripció, només estarà disponible a partir de l’1 de maig atès, que cal afegir les ID de les aportacions presentades a concurs. Aquest formulari es tancarà el dia 15/5.

A l’opció de Tutorials i propostes didàctiques del blog del MHM, podreu trobar vídeos tutorials i documentació sobre els fulls d’estil de cada format de presentació de la informació. Al grup MHM de la Xarxa Docent hi ha un canal de comunicació amb els altres usuaris que el curs passat va resultar útil per resoldre alguns dubtes generalitzats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>