Concurs lingüístic ENDEVINA-LA!

El Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès posa en marxa el concurs lingüístic Endevina-la! i des de l’ELIC, animem als centres a participar-hi!

Es tracta d’un concurs obert a tota la població, tot i que pot ser interessant per treballar, des de l’àrea de llengua, la creativitat lèxica de la llengua catalana de manera lúdica. És un joc senzill que es basa a endevinar enigmes lingüístics en forma de jeroglífics.

El concurs està  pensat, sobretot, per a cicle superior de primària, secundària i altres ensenyaments no obligatoris.

COM FUNCIONARÀ?

  1. El joc durarà tot el mes de maig i fins al 3 de juny. Durant aquestes setmanes els establiments adherits al Voluntariat per la Llengua que surten en el tríptic adjunt tindran exposat un cartell amb un jeroglífic. Les persones que vulguin participar en el concurs hauran de demanar una butlleta de participació a l’establiment i, quan tinguin la resposta, deixar-la a la mateixa botiga.
  2. A partir del 5 de juny es recolliran les butlletes i el 13 de juny es farà un sorteig entre les que hagin encertat els jeroglífics.
  3. Hi haurà tres premis: un per a qui hagi encertat més jeroglífics, un altre se sortejarà entre tots els participants menors de 14 anys i un altre entre els participants a partir de 14 anys. Aquests premis els ha cedit l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

A continuació, us adjuntem un tríptic (en format imatges) on s’explica, de manera més concreta, com participar al concurs i com es desenvolupa.

Per tenir més informació, podeu consultar aquest enllaç, on trobareu propostes didàctiques per treballar lúdicament a l’aula: http://llengua.gencat.cat/ca/serveis/aprendre_catala/a-catalunya/aprendre-jugant/jeroglifics/
Tríptic_Endevina-la 2017_Vilafranca-1

Tríptic_Endevina-la 2017_Vilafranca-2

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>