L’escola Sant Domènec rep el premi Escoles Verdes

Per modalitats, els premiats han estat en la categoria d’actuació singular directament vinculada al consum responsable, L’espai d’intercanvi “De mans a mans”, de la Llar d’infants municipal La Ginesta de Sant Esteve Sesrovires): l’actuació “Volem ser consumidors responsables”, de l’Escola Lluçanès de Prats de Lluçanès i el projecte “Pesa i pensa”, de l’Escola Sant Domènec de Sant Margarida i els Monjos. En la categoria de trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral del centre, el premi ha estat per l’Institut Montsoriu d’Arbúcies.

En el transcurs de la jornada, també s’han lliurat els Distintius d’Escola Verda a 70 centres educatius de tot Catalunya, entre ells, l’institut Joan Ramon Benaprès de Sitges.

587 centres adherits al programa Escoles Verdes

El programa Escoles Verdes va néixer el curs 1998-99 com un compromís del Govern de la Generalitat per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volien innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives per afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Aquell curs, 12 escoles van posar en marxa el programa. Des de llavors, han anat augmentant les adhesions, que han arribat a les 587 actuals.

Els centres que, en el marc del Programa escoles verdes, elaboren i aprovenun pla de cohesió ambiental i duen a terme un Programa d’Acció poden obtenir el Distintiu, que consisteix en un certificat de la Generalitat de Catalunya i una placa per col·locar al centre.Un cop atorgat, aquest Distintiu té una validesa de tres anys i per renovar-lo cal presentar el Programa d’Acció ja realitzat amb les actuacions valorades i el nou Programa d’Acció a desenvolupar al llarg dels tres cursos escolars següents. Transcorreguts aquests tres anys, el Distintiu s’ha de tornar a renovar. Aquest curs, l’han renovat 138 centres.

El programa Escoles Verdes ajuda els centres a incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre, promou la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn, i afavoreix l’intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius, fent xarxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>