La coeducació i la gestió de la diversitat a les aules

‘La coeducació i la gestió de la diversitat a les aules’ és una guia adreçada a professorat de primària i secundària que ha elaborat Fil a l’agulla amb Educació sense fronteres i amb el suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), amb l’objectiu d’aproximar les professionals de l’educació a comprendre més les dinàmiques de discriminació, en general, i, amb especial atenció, la discriminació derivada del sistema sexe-gènere.
Al mateix temps, proposen algunes eines i reflexions útils per facilitar i convertir moments de dany potencial en oportunitats per créixer i construir comunitats profundament democràtiques.
Als últims capítols de la guia, també trobareu accions concretes per educar amb perspectiva de gènere.
L’actitud de benvinguda a la diversitat, una mirada respectuosa cap a la infància i la gent jove, a la vegada que gestos i polítiques concretes de coeducació dins del centre escolar, ens sembla la fórmula clau per transformar l’escola de manera que respongui als reptes que té de cara.
Esperem que l’aprofiteu! Us la podeu descarregar i també podeu escriure a sara@filalagulla.org si en voleu un exemplar per al vostre centre o si teniu qualsevol consulta sobre la guia o la nostra activitat als centres educatius per implantar coeducació efectiva i integral -més enllà de tenir nens i nenes junts a l’aula! ;)-.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>