Braç robòtic

El Refugi Tecnològic, amb la col·laboració del CRP del Solsonès, ha endegat el projecte de la creació del braç robòtic de codi obert imprès en 3D, el BCN3D Moveo. S’ha encarregat de buscar finançament per comprar el material, imprimir les peces en 3D i realitzar el muntatge.

L’àrea de la Fundació CIM BCN3D Technologies va presentar l’any 2016 el BCN3D Moveo, un braç robòtic dissenyat des de zero i desenvolupat en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. L’estructura del braç està impresa en 3D i la seva tecnologia està controlada pel software Arduino.

BCN3D Moveo és un braç robòtic Open Source, modificable pels alumnes i reproduïble a baix cost que pot copar diversos dels itineraris formatius existents: Disseny mecànic, automatismes, programació industrial, etc. Hauria de permetre als instituts gaudir d’un equipament personalizable, modificable i de fàcil accés per a l’alumne a un preu lluny dels equipaments industrials que normalment havien hagut d’adquirir però amb unes prestacions suficients per a les finalitats formatives.

L’objectiu del projecte és el d’apropar les tecnologies de fabricació digital i additiva al públic general i a les escoles de secundària en particular. El braç està en dipòsit al CRP del Solsonès i, els centres de secundària, el poden agafar en préstec. Vídeo del braç que està en servei de préstec al CRP del Solsonès