Orientació acadèmica i professional

Tria educativa

A triaeducativa.gencat.cat trobaràs tota la informació que necessites per escollir l’opció que més s’ajusta als teus interessos. Conèixer l’oferta formativa et permetrà relacionar les teves preferències i habilitats amb les professions que ofereix l’entorn social i laboral.

Estudiar a Catalunya

Portal amb tota la informació dels estudis que es poden cursar a Catalunya, preinscripció i orientació.

Saló de l’Ensenyament

Setmana de la formació i el treball.

Jove.cat

Portal adreçat als joves on s’hi pot trobar molta informació sobre educació i formació i també sobre altres àmbits.

Canal Universitats

Eina de suport per facilitar als estudiants de secundària i de cicles formatius de grau superior l’elecció de l’estudi universitari, alhora que ajuda a la planificació i al desenvolupament de la carrera professional dels estudiants i de les persones titulades de les universitats.

Unportal

És una eina d’orientació que aplega tota la informació de l’oferta universitària, pública i privada, i que permet per primer cop establir comparacions entre els més de 450 graus que el curs que ve es podran cursar a Catalunya, coincidint amb la completa desaparició de les diplomatures i llicenciatures.

Posa’t a prova

Un joc d’ajuda per preparar les PAU. Oferta educativa de tests interactius amb qüestions de diferents matèries de les PAU.

Orientació acadèmica i professional

És un espai que facilita l’accés a un recull d’enllaços a webs institucionals que proporcionen informació sobre els diferents estudis i les diverses sortides professionals actuals a Catalunya. Es facilita també, de forma més detallada, informació sobre l’oferta d’estudis que es poden cursar a les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès.

Accés a la universitat i admissió

Ponderacions de les matèries de modalitat de 2n de batxillerat per a l’accés a la universitat

Notes de tall de les universitats

Proves d’accés a la universitat PAU

ACCESNET informació sobre les PAU i la preinscripció universitària