Pla d’implementació de la Prevenció del Suïcidi

El Departament d’Educació dins el Pla d’implementació de la Prevenció de Suïcidi organitza una sèrie d’actuacions, que han començat el curs actual, amb una formació extensiva als professionals que es troben en situacions vinculades a la salut mental. S’ha dissenyat una formació específica que pretén donar a conèixer la guia de prevenció del suïcidi, que els assistents puguin adquirir coneixements sobre la conducta suïcida en l’adolescència, prendre consciència sobre el paper del docent en el camp de la prevenció, conèixer els mitjans i recursos disponibles de l’entorn, formar-se en l’acompanyament al dol i la pèrdua i saber com recolzar els alumnes quan han viscut un suïcidi en el seu entorn, ja sigui en la família o en el context educatiu.

L’equip de Professionals que han fet la formació i han elaborat el material són de l’Associació APSAS (Associació per a la Prevenció del Suïcidi i l’Atenció al Supervivent).

S’han format a l’entorn de 720 professionals del territori: psicopedagogues i psicopedagogs així com les treballadores i treballadors socials de l’equip d’assessorament psicopedagògic (EAP), membres del centres de recursos educatius per alumnes  amb trastorn del desenvolupament i la conducta, membres de la inspecció i del Servei d’Atenció Educativa Inclusiva, i principalment orientadors i orientadores de centres de tot el territori.

En l’actualitat ja s’han realitzat la pràctica totalitat de les formacions, només resta pendent l’adreçada a les treballadores i treballadors socials dels EAP que s’inicia el maig.

Pel curs vinent ja està planificada la continuïtat de la formació per arribar a la pràctica totalitat d’orientadors i orientadores de centre educatiu i una formació intensiva per professionals que faran les funcions de referents de temes relacionats amb la salut mental a cada Servei Territorial i Consorci d’Educació de Barcelona i que coordinaran les mesures preventives i les actuacions pertinents en el seu àmbit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>