Jornada de formació “Unfollow a les violències masclistes”

Com bé sabeu, l’entramat de les violències masclistes, lluny de retrocedir, avança i adopta noves formes que cal combatre: els ciberassetjaments de diferents tipus, el control a través de les xarxes socials o la imposició de rols i models de bellesa impossibles en són la part més visible i extrema.

Diumenge dia 25 de novembre és el Dia internacional contra la violència de gènere i el dia següent, dilluns dia 26 de novembre, tindrà lloc al Palau Firal de Manresa una jornada de formació per al professorat d’ESO i batxillerat que porta per nom Unfollow a les violències masclistes. L’horari d’aquest acte és de les 16:30 a les 19:30h.

 

Aquesta jornada està adreçada a docents d’ESO i batxillerat que vulguin treballar amb els seus grups d’alumnes la prevenció de les violències masclistes en entorns digitals i l’eliminació de les relacions abusives que es donen entre adolescents i joves a través d’aquells entorns,  i està promoguda pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya amb la col.laboració de la Delegació Territorial del Govern a la Catalunya Central.

 

Es preveu que la sessió de formació consti de dues parts:

 

  • 1a part. Xerrada teòrica sobre les violències masclistes en entorns digitals a càrrec de l’associació Edpac.
  • 2a part. Taller vivencial per aprendre a utilitzar la guia i les fitxes d’activitats. A partir de la posada en pràctica d’una activitat, posarem en comú mecanismes per treballar les violències masclistes amb adolescents i joves. El taller anirà a càrrec de la Borsa de Formació del CNJC.

En aquest enllaç podeu accedir a la guia del projecte i als materials didàctics que posa a l’abast del món educatiu el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya.

 

Podeu fer la inscripció a la jornada del dilluns 26 de novembre aquí.